“Uzņēmēji mieram” novembrī snieguši atbalstu Ukrainai gandrīz pusmiljona eiro vērtībā

Ar vairāku uzņēmumu atbalstu un ziedojumiem iniciatīva “Uzņēmēji mieram” novembrī uz Ukrainu nosūtījusi vairākas palīdzības kravas vairāk nekā 450 000 eiro vērtībā, sniedzot atbalstu gan Ukrainas civilajiem iedzīvotājiem, gan militārajiem spēkiem.

“No sirds pateicamies uzņēmumiem, kuri nepaliek vienaldzīgi un joprojām palīdz Ukrainai. Mūsu atbalsts joprojām ir ļoti vajadzīgs, it īpaši iestājoties ziemai. Tāpēc, ja uzņēmēji redz, ka viņu noliktavās ir vēl kādas preces, kas pašiem nav vajadzīgas, bet varētu noderēt Ukrainā, aicinām tās ziedot! Šobrīd vissvarīgākais ir nodrošināt Ukrainas aizstāvjiem nepieciešamo ekipējumu ziemas apstākļiem un sniegt atbalstu izdzīvošanai Ukrainas cilvēkiem,” saka “Uzņēmēji mieram” pārstāve Ieva Driksna.

Kopumā novembra laikā uz Ukrainu nogādātas 19 vieglās automašīnas un viena kravas automašīna, lai stiprinātu aizsardzības spēku mobilitātes spējas cīņā pret okupantu. Aizsardzības spēkiem nosūtītas arī pārtikas kravas sadarbībā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru un AS “Dobeles Dzirnavnieks”. Sarūpētas vairāk nekā 100 dažādu taktiskā aprīkojuma un ziemas apģērba vienību, triecienizturīga datortehnika, wifi iekārtas, lai nodrošinātu maksimālu pārklājumu, un citas Ukrainas aizstāvjiem nepieciešamas lietas. Iestājoties ziemai, uz Ukrainu nosūtītas arī 500 segas, 500 gāzes degļi telpu apsildīšanai un ēdiena pagatavošanai, 350 ziemas guļammaisi, kā arī tik ļoti gaidītie ģeneratori – pavisam 38 vienības ar jaudu no 5 līdz 7 kilovatiem.

Uz Ukrainu aizceļojis arī LMT ziedotais ģenerators un 300 ārējās uzlādes baterijas jeb powerbanks, kā arī vairāk nekā 100 metāla krūzīšu no “Geka”. Ar Latvijas vēstniecības Ukrainā atbalstu divās Čerņigovas apgabala skolās turpmāk tiks lietoti 20 “Atea Global Services” ziedotie portatīvie datori. Sirsnīgs ziedojums saņemts no individuālā uzņēmēja, kurš ziedojis 100 litru medus. Joprojām tiek ziedotas Latvijā adītas zeķes Ukrainas aizstāvjiem un citas sirdslietas. Uzņēmēji, kuri ziedo transportlīdzekļus, paši arī tās piepilda ar pārtiku un ziemas drēbēm.  SIA “Eolus” ziedotā automašīnā vietu atrada arī skaisti zīmējumi no bērniem, kas ar mīlestību un pateicību par drosmi cīņā ceļos pie Ukrainā aizstāvjiem jau decembra pirmajās dienās.

Vienlaikus Grebņevas robežkontroles punktā Latvijas uzņēmēju atbalsts palīdzējis nodrošināt bēgļiem no Ukrainas nepieciešamo pārtiku, transportēšanu, higiēnas preces. 

“Uzņēmēji mieram” pašās kara pirmajās dienās dibināja Jānis Taukačs (“Sorainen”), Ieva Driksna (“Mintos”), Māris Simanovičs (“Eco Baltia”), Kristofs Blaus (“Nutrameg”), Anna Andersone (“Riga Tech Girls”) un Jānis Palkavnieks (“Draugiem Group”), kā arī faktiski vairāk nekā 100 neformāli apvienojušos Latvijas uzņēmumu un uzņēmēju. To vidū ir labi zināmi zīmoli Latvijas tirgū, piemēram, “DPD”, “Madara Cosmetics”, “Virši”, “Dobeles dzirnavnieks”, “Tilde”, “Twino”, “Mikrotīkls”, LMT, “Veselības Centrs 4” un citi.

Nodibinājums līdz šim apsaimniekojis nedaudz vairāk nekā 4 miljonus eiro, nodrošinot stingru iepirkumu cenu uzraudzību, kā arī veicot organizētu un mērķtiecīgu kravu komplektēšanu. Darbs notiek sadarbībā tikai ar oficiālajām Ukrainas un Latvijas aizsardzības institūcijām: Ukrainas un Latvijas Aizsardzības ministrijām, Ukrainas Nacionālo policiju, Latvijas Valsts policiju, pašvaldībām Ukrainā un Latvijā, Latvijas Ārlietu ministriju, kā arī Latvijas vēstniecību Ukrainā un Ukrainas vēstniecību Latvijā.

Attēls: publicitātes

TOP Komentāri

avatar