Trešdien notiks labdarības koncerts “Angāra saulrieti” Ukrainas un Latvijas skolēnu atbalstam

Biedrība “Tavi draugi” trešdien, 28. augustā, no plkst. 18.00 līdz 22.00 aicina uz labdarības koncertu “Angāra saulrieti” Latvijas un Ukrainas skolēnu atbalstam. Koncerts notiks pie biedrības angāra Rīgā, Ventspils ielā 50 un tajā uzstāsies “Citi zēni”, Atvara, Katrīna Dimanta un “Zeltrači”, “Rīta stienis”, kā arī DJ Ķilkuts.

Ieeja “Angāra saulrietu” koncertā ir par finanšu ziedojumiem Latvijas un Ukrainas skolēnu atbalstam. Apmeklētāji ir laipni aicināti līdzi ņemt arī mantiskus ziedojumus, kas ļoti noderēs latviešu un ukraiņu skolēniem – mugursomas, kancelejas piederumus, bērnu un jauniešu maiņas un sporta apavus, kā arī apģērbu un sporta apģērbu. 

Daļa koncertā iegūto finanšu ziedojumu tiks novirzīta bērnu rotaļu laukuma izveidei Aleksandrovas pamatskolā – Krāslavas novada pašvaldības dibinātā iestādē, kur speciālās pamatizglītības programmas izglītojamiem ar garīgās attīstības traucējumiem apgūst ap 90 dažāda vecuma bērnu. Biedrība “Tavi draugi” skolu atbalsta ar pārtikas, apģērbu, higiēnas un sadzīves preču piegādēm, paralēli vācot ziedojumus droša, skaista un funkcionāla bērnu rotaļu laukuma izveidei. Tas būs piemērots dažāda vecuma bērniem, tostarp bērniem ar īpašām vajadzībām.

“Aicinām noslēgt vasaras sezonu, izdarot labu darbu – tuvojas jaunais mācību gads un tā sākums ir īpaši grūts skolēniem Ukrainā, kuri uzsāk un turpina mācības kara apstākļos. Tāpat esam saņēmuši lūgums pēc palīdzības no Latvijas skolām un trūcīgām ģimenēm, jo arī viņiem pietrūkst līdzekļu visa nepieciešamā sagādāšanai. Vajadzību ir daudz un ikkatrs ziedojums palīdzēs padarīt skolas sākumu mierīgāku un priecīgāku daudziem ukraiņu un latviešu bērniem,” aicina biedrības “Tavi draugi” pārstāve un koncertu “Angāra saulrieti” rīkotāja Beāte Bēvalde. 

“Angāra saulrietu” koncerta apmeklētājiem būs iespēja piedalīties maskēšanas tīklu pīšanas darbnīcā biedrības “Tavi draugi” brīvprātīgo vadībā. Mazākajiem koncerta apmeklētājiem paredzētas atrakcijas kopā ar “Smaidu darbnīcu” un Getparty.lv, koncerta laikā darbosies kafejnīca, labdarības grāmatu punkts, “Tavi draugi” dizaina līnijas veikals, kur par ziedojumiem varēs iegādāties Latvijas un Ukrainas tematikas suvenīrus, un “Tavi draugi” labdarības veikals.

Biedrība “Tavi draugi” labdarības koncertu sēriju “Angāra saulrieti” aizsāka 2023. vasarā ar mērķi vākt ziedojumus Ukrainas atbalstam. Pērn trīs labdarības koncertos kopā tika saziedoti teju 29 000 eiro un simtiem Ukrainas karavīriem, civiliedzīvotājiem un viņu četrkājainajiem draugiem ļoti noderīgu lietu un produktu. Koncertu sērijas ietvaros savas uzstāšanās Ukrainai veltīja un ziedoja “Laika upe”, “Singapūras satīns”, Intars Busulis un “Abonementa orķestris”, “Very Cool People”, Elza Rozentāle, “Queentesence” un Rihards Saule, “Mazais Princis” un DAGAMBA. Šogad, jūlija nogalē notika pirmais “Angāra saulrietu” koncerts ar grupu “Astro’n’out” un MUUD dalību. Tā laikā tika saziedoti ap 4000 eiro maskēšanās tīklu pīšanai Ukrainas bruņotajiem spēkiem nepieciešamo materiālu iegādei. Foto no pasākuma pieejami šeit.

Foto: pexels.com

TOP Komentāri

avatar