TB/LNNK no partijas izslēdz Jāni Bordānu

Ar tieslietu ministru J. Bordānu vairāku mēnešu garumā risinājušās sarunas par viņa turpmāko politisko darbību. Nacionālās apvienības (NA) pārstāvji vairākkārt uzsvēruši, ka Bordāna atrašanās biedrībā “Demokrātiskie patrioti”, kas paziņojuši par jaunas partijas veidošanu, nav normāla situācija. Politiķis arī atteicies dot solījumu, ka gaidāmajās Saeimas vēlēšanās nekandidēs no kāda cita politiskā spēka. Ņemot to vērā, TB/LNNK valde lēmusi par J. Bordāna izslēgšanu.

Laikā, kad Nacionālā apvienība pabeidz patriotisko spēku konsolidācijas procesu, situācija, kurā viena no apvienības publiskajām amatpersonām veido jaunu partiju, ir neloģiska un absurda.

Līdz ar to NA vērsusies pie premjera Valda Dombrovska un informējusi par plāniem atbilstoši koalīcijas līgumam atsaukt tieslietu ministru. Tāpat NA paziņo, ka Veselības ministrijas parlamentārā sekretāre Liene Cipule, kura šobrīd pilda biedrības “Demokrātiskie patrioti” valdes priekšsēdētājas pienākumus, vairs nav uzskatāma par apvienības pārstāvi.

NA uzskata, ka jaunu partiju veidošana īsi pirms vēlēšanām sadrumstalo nacionāli domājošo pilsoņu spēkus, un var stiprināt Saskaņas centra pozīcijas.

Foto:ntz.lv

TOP Komentāri

avatar