Svaigie sparģeļu salāti
Nepieciešams:
- Sparģeļi – 1 bunte
- Zaļās pākšu pupiņas – 1 sauja
- Šalotes sīpols – 1 gab.
- Pistāciju rieksti– 1 sauja
- Sukādes pēc izvēles – 1 sauja
- Olīveļļa – 3 ēdamk.
- Aveņu etiķis – 1 ēdamk.
- Medus – 1 tējk.
- Svaiga piparmētra – neliela saujiņa
Pagatavošana:
- Katliņā uzvāri ūdeni, pievieno šķipsniņu sāls un tējkaroti olīveļļas;
- Nomizo un liec vārīties sparģeļus, pākšu pupiņas, vāri 3 minūtes;
- Pagatavo mērci – sagriez sīpolus, sakapā piparmētru, pievieno etiķi, medu un olīveļļu;
- Kārto uz šķīvja sparģeļus, pākšu pupiņas un pārlej ar mērci;
- Pa virsu kaisi riekstus un sukādes.
Aikāgaršo padoms!
Zaļos sparģeļus vāri ne ilgāk par 3 minūtēm, savukārt baltos – 4 minūtes, tad tie nezaudēs savu patīkamo kraukšģīkumu.
Foto: publicitātes
TOP Komentāri