”Lidojumā! Pieskārieni Latvijai”

Šī gada 4. aprīlī aprit 22 gadi, kopš gaisa balons ‘’VINNIJS’’ no Doma laukuma devās pirmajā lidojumā virs Rīgas. Gunārs Dukšte dalījās ar savu pieredzi, stāstīja, kā aizsākušās pirmās gaitas ar gaisa balonu, pirmie piedzīvojumi un pirmie komandas biedri. Šī atklāšana bija īpaša arī ar to, ka pašam autoram bija dzimšanas diena. Līdz ar to uz atklāšanu bija ieradušies arī Gunāra Dukštes draugi un pat klasesbiedri, kā arī kolēģi.

Autoru sveica muzeja direktore, kolēģes, kuras palīdzēja īstenot ideju par grāmatu un citi ciemiņi, kuri kopā ar Gunāru ir devušies virs Latvijas jumtiem un koku galotnēm. Autors īpaši pateicās projekta vadītājai, mākslinieciskajai redaktorei Intai Bērentei Strengai un māksliniecei Signei Holenderei.

Gunārs par grāmatu saka, ka pavēris logu ne tikai Latvijai uz pasauli, bet arī pasaulei uz Latviju, jo grāmata ir arī angļu valodā. Attēli grāmatā grupēti pa gadalaikiem un tos emocionāli papildina Ingas Ābeles apraksti. Grāmata Latvijai ir ļoti nozīmīga, jo parāda šī gadsimta Latviju no augšas. Gunārs un dizaina aģentūra ‘’DUE’’ pierāda, ka Latvijas daba ir mākslinieks un, ka arī mūsu mājās ir sastopamas fenomenālas krāsas, skati un izjūtas.

 

Foto: Linda Jace

TOP Komentāri

avatar