Stradiņa slimnīcas jaunā korpusa būvlaukumā ieliek kapsulu nākotnes paaudzēm

Sekmīgi noritot Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas Jaunā korpusa otrās kārtas būvdarbiem, šodien, Pasaules veselības dienā, slimnīcas un būvuzņēmuma “Velve” pārstāvji ielikuši kapsulu ar vēstījumu nākotnes paaudzēm.

2021. gada 7. aprīlī, atjaunotās Latvijas Republikas neatkarības trīsdesmit pirmajā gadā un COVID-19 vīrusa pandēmijas ēnā, ar ticību labākām dienām tiek likti stabili pamati Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas A korpusa otrajai daļai, kurai jākļūst par vietu, kur pašas sarežģītākās slimības uzveiks un spēku atgūs Latvijas tauta. Mēs ceram, ka būvniecība būs sekmīga un šo slimnīcas korpusu neapdraudēs ne ugunsgrēki, ne plūdi, ne zagļi, ne finanšu neveiksmes, un tas nerimstoši kalpos Latvijas valsts veselības aprūpes labā. Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca ir Latvijas medicīnas simbols šeit ir rakstītas būtiskākās Latvijas medicīnas vēstures lappuses. Arī šodien mūsu slimnīca sniedz modernākās ārstniecības iespējas Latvijā, vienlaikus stingri jūtot savas saknes un neaizmirstot iepriekšējo mediķu paaudžu pieredzi. Bez vēstures izzināšanas nav iedomājams ceļš uz nākotnes medicīnu to pauž arī slimnīcas ģerbonis. Esam pārliecināti, ka šis jaunais korpuss palīdzēs mūsu slimnīcai gūt panākumus gan praktiskajā ārstniecībā, gan jauno ārstu un māsu izglītošanā, gan pētnieciskajā darbībā. Lai nākamās paaudzes to pieredz, atceras mūsu centienus un godā tradīcijas!šādu pārliecību Slimnīcas Medicīnas padome un valde pauž sagatavotajā vēstījumā nākotnes paaudzēm. 

Kā atzīst Slimnīcas valdes priekšsēdētājs Rinalds Muciņš, jaunais slimnīcas korpuss spēs risināt virkni sasāpējušu problēmu, tajā skaitā arī tās, kuras izgaismojusi Covid-19 pandēmija – vecās infrastruktūras nepiemērotība infekciju uzliesmojumiem: “Esošie korpusi būvēti sen, tie paredzēti pilnīgi citādai pieejai pacientam un, tajos strādājot, vairs nespējam nodrošināt mūsdienu prasībām atbilstošus apstākļus ne pacientiem, ne darbiniekiem”. Nepiemērota ventilācijas sistēma, šauras palātas un gaiteņi, kuros nav iespējams nodalīt pacientu plūsmas, nokalpojušas darbinieku atpūtas telpas un ģērbtuves – tā ir tikai redzamākā daļa no problēmām, ar kurām ikdienā cīnās slimnīcas personāls. 

“Latvijas labklājības veidošana ik dienas ir mūsu visu kopīgs uzdevums. Patiesi spēcīgu valsti var radīt stipra un vesela sabiedrība, kurai netrūkst darba roku, enerģijas un cerību pilna skatījuma uz nākotni. Veselība ir viens no tiem resursiem, ko nav iespējams saražot rūpnīcā vai nopirkt par naudu, toties to var saudzēt un kopt, lai mūsu spēkā un neizsīkstošajā enerģijā arvien stiprāka kļūtu arī mūsu valsts. Būvējot ārstniecības iestādes, vizuālās un estētiskās kategorijas ir ne mazāk svarīgas par tehnoloģiskajiem risinājumiem. Tikai apvienojot šos elementus, iespējams radīt mājīgu, mūsdienīgu, atveseļojošu vidi, kur ir viegli strādāt medicīnas personālam un pozitīvu pieredzi gūst pacienti. Paplašināt vienu no lielākajām un nozīmīgākajām Latvijas slimnīcām – Stradiņa slimnīcu – mums, SIA “Velve” komandai, nozīmē daudz vairāk nekā tikai būvniecības darbus: tā ir paliekoša vērtība, ko radām nākamajām paaudzēm,”  norāda SIA “VELVE” valdes priekšsēdētājs Kaspars Rokens.

Kapsulā ievietots:

  • Slimnīcas sagatavotais vēstījums
  • Būvuzņēmuma sagatavotais vēstījums
  • Medicīniskā sejas maska
  • Šodienas laikraksta numurs
  • Divas Slimnīcas nozīmītes – “Esmu Stradiņu lepnums” un “Esmu vakcinējies pret Covid-19” 
  • Slimnīcas Gada pārskats
  • Slimnīcas identifikācijas suvenīri
  • Būvuzņēmuma suvenīri

Jaunajā Slimnīcas korpusā atradīsies:

  • plašs neatliekamās medicīniskās palīdzības centrs;
  • moderni operāciju bloki;
  • ķirurģijas, transplantoloģijas, internās medicīnas, neiroloģijas u.c. centri;
  • dzemdību un ginekoloģiskā aprūpe;
  • rehabilitācija;
  • konsultatīvā poliklīnika un ambulatorās pieņemšanas.
  1. gada 1.oktobrī tika parakstīts A korpusa otrās kārtas būvlaukuma nodošanas – pieņemšanas akts. Pēc šī akta parakstīšanas, atbilstoši līguma nosacījumiem, sākas 30 mēnešu būvdarbu izpildes periods.

Jau vēstīts, ka pirmajos piecos mēnešos izpildīto būvdarbu apjoms sasniedzis  3,96 % no kopējā darbu apjoma. Būvdarbu izpildes termiņš ir 2023. gada 31.marts.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar