SKANi izdod pirmo džeza albumu “Tutti Off Duty”

Latviešu laikmetīgā džeza trio “Auziņš-Čudars-Arutyunyan” sadarbībā ar Nacionālo ierakstu kompāniju “SKANi” laiž klajā jaunu mūzikas albumu, kurā klausāmi Kārļa Auziņa un Matīsa Čudara oriģināldarbi. 2020. gadā “Sound Division” studijā ierakstītā albuma skaņas producents ir Krišs Veismanis, māsteru veidojis Martins Ruks (Martin Ruch). Tāpat kā citi SKANi albumi, arī šis no šodienas ir pieejams digitālā veidā lielākajās mūzikas straumēšanas platformās un CD formātā 80 pasaules valstīs.

“Šis albums tapa kovida apstākļos. Kad sākās pirmie lokdauni, nedrīkstēja tikties. Varētu sacīt, ka tikāmies puslegāli. Bija pieejams viss pasaules laiks. Jau iepriekš mums ierasti bija izbraucieni – visbiežāk Kārļa mājās Madonā vai pie manis laukos Bērzgalē strādājām pie kādas mūzikas; kad sākās kovids, mums bija labs iemesls atkal tikties un strādāt. Tas bija loģisks solis – savilkām vienā maisā vairākas idejas un nonācām pie tā, ka šis, iespējams, ir albums, kura saturs ir salikts no gabaliņiem” – stāsta Matīss Čudars.

Auziņa, Čudara un Arutjunjana Trio ir laikmetīgās džeza mūzikas trio no Rīgas. Visi trīs – Kārlis Auziņš, Matīss Čudars un Ivars Arutjunjans – būdami pieredzējuši un starptautiski atzīti mūziķi džeza jomā, trio tiecas veidot skaņu pasauli, kas stāv pāri žanriem, par pamatu izmantojot enerģiju, emocijas un iztēli rosinošas idejas un konceptus. Lai gan kolektīvā brīvā improvizācija ir svarīgs trio daiļrades elements, puišu interese klasiskās mūzikas kompozīcijā sniedz grupas improvizācijām labi konstruētus rāmjus spontanitātei un rotaļīgai saspēlei. Lai gan liela uzmanība tiek pievērsta skaņas radīšanai izmantojot nekonvencionālās tehnikas, jeb ‘extended techniques’, un elektronikas, visi trīs, būdami latvieši, nāk no bagātas kormūzikas tradīcijas, tādējādi grupas daiļrade vienmēr saglabā melodiskumu un ir cieši saistīta ar cilvēka balsi. 2018. gadā grupa izdeva savu pirmo albumu “Baltic”, kurš ieguvis mūzikas ierakstu gada balvu “Zelta Mikrofons” 2019 kā labākais džeza mūzikas albums. Trio minialbums “Maze” izdots 2020. gadā.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar