Sibilla Bille godina rudeni ar rudens veltēs sutinātu vistu
Kad vasara lēnām novīst un dārzos un mežos briest rudens veltes, arī galdā vieglprātīgu salātu un saldējuma vietā parādās brangākas un sātīgākas maltītes. To, ka cilvēka ķermenis dzīvo pēc dabas ritmiem un likumiem, tāpēc tajā jāieklausās, zina arī dabas bērns un satura veidotāja Sibilla Bille. Viņa kopā ar Rimi Gardēdi, šefpavāru Normundu Baranovski gatavo kārtīgu rudens maltīti – vienā pannā ar rudens dārzeņiem sutinātu vistu, ar ko cienāt draudzeni, fitnesa treneri Daci Alpu.
Vienas pannas vista ar rudens veltēm
3 cilvēkiem
Gatavošanas laiks: 30 min
Izmaksas kopā: 4,11 eiro
Cena par porciju: 1,37 eiro
Nepieciešams:
2 kartupeļi;
500 g cāļu šķiņķu Rimi;
½ citrona;
10 g svaigu zaļumu;
200 g ķirbja;
1 burkāns;
200 ml saldā krējuma Rimi 35%;
sāls, pipari un paprikas pulveris pēc garšas;
eļļa cepšanai.
Pagatavošana
Nomizo kartupeļus un burkānu. Kartupeļus sagriez lielos kubiņos (apmēram 3-4 cm), bet burkānu sagriez apmēram 1 cm platos gabalos. Nomizo ķirbi un sagriez to lielos gabalos (apmēram 3-4 cm).
Cāļu šķiņķus pārkaisi ar sāli, pipariem un paprikas pulveri, lai garša būtu intensīvāka. Lielā pannā lej eļļu cepšanai un sildi uz vidējas uguns. Kad eļļa ir karsta, pievieno burkānu un vistas šķiņķus. Apcep visu kopā apmēram 5 minūtes, ik pa brīdim apmaisot, līdz vista ir zeltaini brūna.
Pannā pielej apmēram vienu glāzi ūdens, lai gaļa un dārzeņi varētu sautēties, pievieno kartupeļus un ķirbi. Uzliec vāku un sautē apmēram 10 minūtes.
Pannā rīvē citrona miziņu un pievieno saldo krējumu. Uzliec vāku un ļauj sautēties vēl 5 minūtes, līdz dārzeņi ir mīksti un vista ir pilnībā pagatavota.
Sasmalcini svaigos zaļumus un apkaisi ar tiem gatavo ēdienu.
Foto: publicitātes
TOP Komentāri