Sestdiena: cepti rīsi ar olām un dārzeņiem

Olas ir viegli pieejams un maciņam draudzīgs produkts, kuru var izmantot, gatavojot ne tikai brokastis, bet arī pusdienas un pat vakariņas. Turklāt, olas ir veselīgs produkts, kas satur daudz proteīna, kā arī vērtīgas minerālvielas un vitamīnus. Latvijas Apvienotā putnkopības nozares asociācija, kas Latvijā un Lietuvā īsteno Eiropas Savienības finansēto izglītojošo kampaņu “Olas ir spēks!”, piedāvā vienkārši pagatavojamas olu ēdienu receptes katrai nedēļas dienai. 

Sestdiena: cepti rīsi ar olām un dārzeņiem

Ideja vieglām un sātīgām sestdienas pusdienām vai vakariņām – pagatavo rīsus ar dārzeņiem un olām.

Sastāvdaļas:

  • 250 g rīsu

  • 2 olas

  • Dārzeņi, piem., zirņi vai konservētā saldā kukurūza

  • Gaļa (pēc izvēles)

Pagatavošana:

  1. Izvāriet rīsus saskaņā ar instrukcijām uz iepakojuma.

  2. Pannā uz lielas uguns uzkarsē nedaudz eļļas un liek rīsus, apcep dažas minūtes.

  3. Tikmēr bļodā ar dakšiņu vai putotāju sakuļ olas. Ar koka karoti pārvieto rīsus uz vienu pannas pusi un pievieno olu maisījumu.

  4. Ļauj olām kārtīgi izcepties, pirms tās sajauc ar rīsiem.

  5. Pievieno dārzeņus un, ja ir vēlme, iepriekš termiski apstrādātu gaļu.

  6. Gatavo vēl pāris minūtes un tad pasniedz.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar