Salāti ar tomātiem un grilētiem nektarīniem
Gan dārzi, gan veikalu plaukti šobrīd pilni ar svaigiem gardiem un aromātiskiem tomātiem un gurķiem. Nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni aicina savā vasaras ēdienkartē izmēģināt kaut ko jaunu un piedāvā eksotisku recepti gurķu un tomātu pagatavošanai. Nogaršo gardos salātus ar tomātiem un grilētiem nektarīniem.
Salāti ar tomātiem un grilētiem nektarīniem
Sastāvdaļas
3-4 g nektarīni
1-2 tomāti
mocarellas vai buratas siera bumbiņa
1/2 sarkanā sīpola
100 g spinātu lapu
baziliks rotāšanai
olīveļļa
Mērcei
50 ml olīveļļas
40 ml balzamiko mērces
1 ķiploka daiviņa
20 smalki sakapātas bazilika lapiņas
nedaudz smalki sakapātu pētersīļu
sula no 1/3 citrona
1 ēdamk. medus
Pagatavošana
-
Katru nektarīnu sagriez 8 daiviņās, izņem kauliņus.
-
Apslaki nektarīnu daiviņas ar olīveļļu un grilē 2-4 minūtes no katras puses.
-
Sajauc kopā visas mērces sastāvdaļas.
-
Nedaudz mērces samaisi kopā ar spinātu lapām, pārējo atstāj salātu apslacīšanai.
-
Kārto uz šķīvja spinātu lapas, tomātu gabaliņus, grilētas nektarīnu daiviņas, sieru un sīpolus.
-
Apslaki ar atlikušo mērci un pasniedz.
Foto: Viktorija Kožemjakina
TOP Komentāri