Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē

Kas gan ir kārtīga latvieša maltīte bez dillēm! Pasākumu vadītājs, dziedātājs Roberto Meloni, kas Latvijā pavadījis jau daudzus gadus, viesos uzņem draugus no Brazīlijas un Korejas. Viņš dodas pie Rimi Gardēža, šefpavāra Normunda Baranovska un kārtīgā itāļu garā gatavo svaigu pastu no miltiem, olām un mannas ar mērcīti labākajās latviešu tradīcijās – bagātīgi aizdarītu ar dillēm. 

Pasta ar krēmīgo diļļu mērci

4 cilvēkiem

Gatavošanas laiks: 50 minūtes + 1 stunda pastas mīklai ledusskapī, ja pastu gatavo pats; 20 minūtes, ja izmanto pirkto pastu

Izmaksas kopā: 5,04 eiro

Cena par porciju: 1,26 eiro

Nepieciešams:

Pastai:

300 g kviešu miltu Rimi Smart  + mīcīšanai pēc nepieciešamības;

100 g mannas Rimi;

10 g smalkā jūras sāls Rimi;

4 kūtī dētas vistu olas Rimi;

1,5 tējkarotes eļļas;

ūdens pēc nepieciešamības. 

Mērcei:

100 g diļļu;

100 g pētersīļu;

80 g sarīvēta cietā siera Rimi;

1 citrons;

3 ķiploka daiviņas.

Pagatavošana

Visu mīklai nepieciešamo virtuves kombainā samal viendabīgā, cietā masā. Tad liec uz galda un izmīci, pievieno miltus, ja nepieciešams. Mīklai jābūt tādai, lai nelīp pie pirkstiem, un pacietai. Ietin mīklas klucīti pārtikas plēvē un liec ledusskapī vismaz uz stundu. Pēc tam sagriez gabaliņos un izrullē. Pastas gabalu var veidot pēc sirds patikas – sadalīt garos vai īsos, plānos vai biezos gabaliņos, atstāt plāksnēs vai savelt bumbiņās, vai arī izmantot pastas mašīnu. Gatavus makaronus viegli, viegli apviļā miltainām rokām un liec vārīties lielā katlā verdošā ūdenī, kam pievienota krietna šķipsna sāls. Atšķirībā no iepakojumos nopērkamās pastas svaigi pagatavota jāvāra vien 2–3 minūtes.

Pannā ielej eļļu, apcep citrona mizu, pievieno ķiploku, zaļumus un nedaudz pasutini. Pielej nedaudz verdoša ūdens – var pasmelt no pastai domātā katla. Vēro, lai zaļumi nezaudē spilgto krāsu. Visu sablendē, pieliec sāli, eļļu, sieru un samaisi ar izvārīto pastu. Pirms pasniegšanas uzkaisi nedaudz siera.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar