“Rīgas satiksmei” turpinās kompensēt ārkārtas situācijas laikā radītos zaudējumus

Rīgas domes pagaidu administrācija ceturtdien, 6. augustā, nolēma no rezerves fonda piešķirt pašvaldības uzņēmumam “Rīgas satiksme” 906 705 eiro zaudējumu kompensēšanai, kas veidojušies maijā Covid-19 radītās ārkārtas situācijas laikā.

“Rīgas satiksmei” ārkārtas situācijas laikā būtiski samazinājās ieņēmumi no biļešu pārdošanas, jo pasažieru plūsma ierobežojumu dēļ nokritās par 75%, tāpat būtiski samazinājās ieņēmumi no autostāvvietu pakalpojumiem. Papildu izmaksas radīja arī nepieciešamība dezinficēt transportlīdzekļus un nodrošināt transportu repatriācijas reisu pasažieriem.

Jau vēstīts, ka, lai kompensētu uzņēmuma zaudējumus no 13. marta līdz 30. aprīlim, Rīgas domes pagaidu administrācija iepriekš piešķīra 2,3 miljonus eiro.

Rīgas domes pagaidu administrācija arī nolēma  Labklājības departamentam piešķirt 35 405 eiro, lai pašvaldības sociālās aprūpes iestādēm un līgumorganizācijām (sociālo pakalpojumu sniedzējiem) segtu izdevumus par iegādātajiem aizsardzības un dezinfekcijas līdzekļiem saistībā ar īstenotajiem slimību profilakses pasākumiem Covid-19 izplatības ierobežošanai ārkārtējās situācijas laikā.

TOP Komentāri

avatar