Rīgā aiztur elektrovelo stūrētāju gandrīz vienas promiles reibumā

Rīgas pašvaldības policijas (RPP) Zemgales pārvaldes ekipāža naktī uz sestdienu, 1. maiju, Torņkalnā, patrulējot pamanīja divas personas, kuras brauca uz viena koplietošanas elektrovelosipēda “RIDE”. Likumsargi personas nekavējoties apturēja.

Pārbaudot personas datus, policisti konstatēja, ka transportlīdzekļa vadītājs atrodas manāmā alkohola reibumā, par ko liecināja alkoholam raksturīgā smaka no izelpas. Ņemot vērā visus apstākļus, transportlīdzekļa vadītājs tika aizturēts un pēc brīža nodots Valsts policijas darbiniekiem turpmāko procesuālo darbību veikšanu. Kā vēlāk noskaidrojās, aizturētais vīrietis koplietošanas transportlīdzekli vadījis gandrīz vienas promiles alkohola reibumā.

Par pasažiera vešanu elektroveslosipēda vadītājam uz vietas tika piemērots naudas sods 20 eiro apmērā. Savukārt lēmumu par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā jau pieņems Valsts policijas darbinieki. Saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 0,5 promiles, bet nepārsniedz vienu promili, velosipēda vai elektroskrejriteņa vadītājam piemēro naudas sodu 70 eiro apmērā.

Dati par RPP paveikto pēdējās divās nedēļās

Pēdējo divu nedēļu laikā, no 21. maija līdz 3. jūnijam, RPP kopumā reģistrējusi 7789 notikumus. Šajās divās nedēļās lielākais notikumu skaits bijis RPP Latgales pārvaldē – 20% no visiem reģistrētajiem notikumiem.

Kopumā RPP šajā periodā par dažādiem pārkāpumiem uzsākusi 5231 administratīvā pārkāpuma procesu, no tiem 4892 administratīvā pārkāpuma procesi uzsākti par Ceļu satiksmes noteikumu neievērošanu. Papildus tam RPP par stāvēšanas un apstāšanās noteikumu neievērošanu vadītājam klāt neesot sodu piemēroja 2063 reizes.

Šajā divās nedēļās RPP Videonovērošanas centrā videokamerās fiksēti 155 pārkāpumi. Savukārt RPP redzeslokā nākušas 319 nepilngadīgas personas, bet reģistrēti 44 ģimenes konflikti.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar