Projekts “Esi darbīgs” aicina vietējos jauniešus līdzdarboties dzīvnieku pansijā

89 suņi un 15 kaķi – tāds ir pašreizējais dzīvnieku skaits pansijā, kas atrodas biedrības “Ar sirdi delnā”  vadītājas Andras Tomases mājās. Dzīvnieku pansija, kas ikvienam dzīvniekam dāvā māju sajūtu. Lielākā daļa suņu skraida savā vaļā atšķirībā no patversmēm, kur suņi tiek turēti slēgtos voljēros. Andras mājās ir atlabuši tādi dzīvnieki, kurus patversmēs nav bijusi iespēja kopt un atgriezt dzīvē.

Andra darbu veic gan ieguldot personiskos līdzekļus, gan ar draugu un ziedotāju atbalstu, tomēr palīdzīgas rokas ir nepieciešamas vienmēr. Brīvprātīgie no Radošās jauniešu apvienības “TREPES” jau 3 gadus mēro ceļu no Rīgas uz Ugāli, lai palīdzētu tīrīt voljērus, būvēt kaķu mājiņas, sakopt apkārtni un darīt citus nepieciešamos darbus. Visu šo 3 gadu laikā ēdināšanas un ceļa izdevumus jaunieši sedza paši no savām kabatām, bet radās jautājums, kāpēc vietējie iedzīvotāji nepalīdz. Lai rastu risinājumu, tapa Solidaritātes projekts “Esi darbīgs!”

Projekta  mērķis ir iesaistīt Ugāles un tās tuvāko apkaimju jauniešus līdzdarboties biedrībā, veicot brīvprātīgo darbu. Līdz 2020.gada 31.augustam ir paredzēts iesaistīt 260 brīvprātīgos jauniešus, rīkot 16 talkas, 10 domdarbnīcas un 3 sociālās akcijas ziedojumu piesaistei.

Septembrī “Esi darbīgs!” dalībnieki plānoja projekta norisi kopā ar projekta atbalsta personu Andru Tomasi. Oktobrī Popes, Tārgales, Puzes un Užavas pamatskolā notika domdarbnīcas, kurās tika stāstīts par brīvprātīgo darbu, Eiropas Solidaritātes korpusu un plānota vietējo jauniešu līdzdarbošanās.

Oktobrī notika 3 talkas, kurās kopā iesaistījās 53 brīvprātīgie no Popes, Ugāles un Rīgas. Viens no galvenajiem uzdevumiem bija labiekārtot kaķu ziemas istabu, kas tika sekmīgi izpildīts. Jaunieši palīdzēja sakopt apkārtni, tīrīt voljērus, mainīt jaunas būdas un demontēt vecās.

Starptautiskajā Dzīvnieku aizsardzības dienā, 4.oktobrī, notika pirmā sociālā kampaņa, iesaistot sabiedrību ziedot suņiem un kaķiem. Sociālās akcijas laikā noziedoti 40 EUR segas, dekoratīvie spilveni un palagi, darbarīki, dezinfekcijas līdzekļi, gaļa un rotaļlietas. Akcijas laikā brīvprātīgie deva mājas diviem kaķiem – Pūciņai un Fredo, tagad Katjai un Fredijam.

Sirsnīgs paldies visiem atbalstītājiem un ziedotājiem!

“Esi darbīgs!” ir Eiropas Solidaritātes korpusa Solidaritātes projekts, ko atbalsta Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra. Eiropas Solidaritātes korpuss ir jauna iniciatīva, ko Eiropas Savienība sākusi, lai jaunieši varētu veikt brīvprātīgo darbu vai piedalīties projektos, kuri organizēti pašu valstī vai ārzemēs un kuru mērķis ir palīdzēt kopienām un iedzīvotājiem Eiropā .

Projekta norisei var sekot www.facebook.com/esidarbigs

Eiropas Solidaritātes korpusa Solidaritātes projekta “Esi darbīgs”  dalībniece, Marta Zeltiņa

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar