Pirmdiena: omlešmaizītes ar sieru un šķiņķi
Olas ir viegli pieejams un maciņam draudzīgs produkts, kuru var izmantot, gatavojot ne tikai brokastis, bet arī pusdienas un pat vakariņas. Turklāt, olas ir veselīgs produkts, kas satur daudz proteīna, kā arī vērtīgas minerālvielas un vitamīnus. Latvijas Apvienotā putnkopības nozares asociācija, kas Latvijā un Lietuvā īsteno Eiropas Savienības finansēto izglītojošo kampaņu “Olas ir spēks!”, piedāvā vienkārši pagatavojamas olu ēdienu receptes katrai nedēļas dienai.
Pirmdiena: omlešmaizītes ar sieru un šķiņķi
Šīs vienkāršās un gardās omlešmaizītes būs lieliskas brokastīs, vēlās brokastīs, pusdienās vai launagā.
Sastāvdaļas:
-
2 olas
-
2 maizes šķēles
-
1 ēdamkarote eļļas
-
2 siera šķēles
-
2 šķiņķa vai sagrieztas desas šķēles
-
Sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana:
-
Bļodā sakuļ olas, pievieno sāli un piparus.
-
Nepiedegošā pannā uz vidējas uguns sakarsē eļļu.
-
Abas maizes šķēles iemērc olu maisījumā, pēc tam izlej atlikušo olu maisījumu pannā. Virsū liek abas maizes šķēles, atstājot starp tām 3 cm atstarpi. Cep līdz omlete ir zeltaini brūna.
-
Ar lielu lāpstiņu apgriež visu omleti tā, lai maizes neizceptā puse pieskartos pannas pamatnei.
-
Uzliek siera šķēli katrā omletes pusē un liek virsū šķiņķa vai desas šķēli, uzloka omletes malas. Saloka omleti, lai maize šķēles būtu viena virs otras.
-
Apgriež un cep līdz zeltainai krāsai.
-
Pārliek uz šķīvja un atstāj uz brīdi, pēc tam pārgriež uz pusēm un pasniedz.
Foto: publicitātes
TOP Komentāri