Pikantie vistas salāti

4. porcijām

 

2 vistas filejas, katra ap 125g

2 ēd.k sviesta

1 sakapāta sarkanā čili pāksts bez sēklām

1 ēd.k medus

½ tējk. Maltu romiešu ķimeņu

2 ēd.k sakapāta koriandra

600g gabaliņos sagrieztu kartupeļu

50g uz pusēm pārgrieztu sviesta pupiņu

1 sloksnītēs sagriezta sarkanā paprika bez sēklām

2 gabaliņos sagriezti tomāti bez sēklām

 

Mērcei

2 ēd.k olīveļlas

Šķipsniņa čili pulvera

Ēd.k ķiploku vīna atiķa

Šķipsniņa brūnā cukura

1 ēd.k sakapāta koriandra

 

1)      Vistas filejas sagriež plānās sloksnītēs. Pannā ar biezu pamatni izkausē sviestu un cep gaļu, svaigo čili, medu un romiešu ķimenes 10 minūtes, līdz vista viscaur apbrūnējusi. Maisījumu liek bļodā, atdzesē un pievieno sakapāto koriandru.

2)      Kartupeļus vāra lielā verdošā sālsūdenī , līdz tie kļūst mīksti. Notecina un atdzesē.

3)      Pupiņas blanšē verdošā ūdenī 3 minūtes. Notecina un atdzesē. Bļodā samaisa kartupeļus ar pupiņām. Pievieno paprika un tomātus, iemaisa vistas gabaliņus.

4)      Bļodiņā sakuļ mērces sastāvdaļas, mērci pārlej salātiem un rūpīgi samaisa. Pikantos salātus pilda lielā trauka un pasniedz.

 

TOP Komentāri

avatar