Pašmāju hip hop brīnumbērns March izdod albumu

Pašmāju hip hop brīnumbērns, ventspilnieks March (Martins Simpermanis) laidis klajā savu otro studijas albumu “The super extra more experience”, kurā piedalās arī ASV repa supergrupas “Jurassic 5” dalībnieks Akil The MC. Vienlaikus ar albuma iznākšanu March hip hop klausītāju vērtējumam nodevis arī ekstraordināru videoklipu dziesmai “I.O.Y.A.”, kas ir otrais singls no jaunā albuma. 

March ir viens no retajiem latviešu reperiem, kurš izpilda dziesmas angļu valodā un ir izpelnījies pasaulē zināmu ikonisku hip hop izpildītāju atzinību. 2021. gadā amerikāņu reperis Redman vienu no March dziesmām – “The Man” – iekļāva savā miksteipā “Come Get It Playlist”, bet Akil The MC no amerikāņu repa supergrupas “Jurassic 5”, novērtējot jaunā repera talantu, piedalījies jaunā albuma dziesmā “Quarantine Rhyme Scheme”. Būdams vien 19 gadus vecs, March jau ir izdevis četrus albumus, vienu studijas albumu un paspējis iesildīt koncertos starptautiski atzītus māksliniekus:  GZA no Wu-Tang Clan (ASV), AK-47 (Krievija), Masta Ace (ASV), Blabbermouf (NL) un Afu-Ra (ASV).

Albumā “The super extra more experience”, kurā iekļautas 9 dziesmas un 3 skiti, March aizskar tādas ikvienam tuvas tēmas kā mīlestība, nauda, bailes, dusmas, cieņa. “Sevišķi apdomāta nenopietnība būtu vislabāk raksturojošie vārdi šim albumam. Ar humoru es neesmu uz jūs, tāpēc to albumā var atrast teju katrā dziesmā. Tajā pašā laikā jāsaka, ka albums ir neapšaubāmi pamācošs. Tiesa, ne ar dzīves gudrībām, jo tādam nolūkam kalpo grāmatas,” par savu jauno albumu stāsta hip hop izpildītājs March, norādot, ka albuma dziesmās saklausāmas līdz šim Latvijas hip hop mūzikā nedzirdētas repa manieres. 

March albums “The super extra more experience” tapis sadarbībā ar biedrību “401” un pašmāju hip hop mūzikā labi zināmo producentu Tabli, kurš radījis gan visu dziesmu instrumentālos pavadījumus, gan veicis dziesmu ierakstus, apstrādi un piedalījies vairāku albuma dziesmu konceptu izveidē. Līdzās March albumā dzirdami arī divi viesmākslinieki – viens no tiem ir jau minētais amerikāņu reperis Akil The MC no grupas “Jurassic 5”, bet otra – jaunā un talantīgā pašmāju dziedātāja Krisy.

March dziesma “I.O.Y.A.”, kurai līdz ar albuma iznākšanu publiskots arī videoklips, ir ironiska mākslinieka refleksija par hip hop mūzikas žanrā notiekošo mūsdienās, kad nereti interneta lietotāju patērētā satura tendences negatīvi ietekmē izpildītāju skaņdarbu saturu, kvalitāti un noved līdz absurduma robežai. Dziesmas videoklipu veidojuši Reinis Kalniņš (kamera) un Marks Landmanis (video montāža). 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar