Pārrunā reitterapijas pakalpojumu attīstību

Šodien, 26.jūnijā, veselības ministrs Hosams Abu Meri tikās ar Latvijas Profesionālās reitterapijas asociācijas pārstāvēm, lai pārrunātu reitterapijas pakalpojumu attīstību.

Reitterapijas metode  ir rehabilitācijas metode, kur, izmantojot jāšanu uz zirga, tiek veikta fiziskā, psiholoģiskā, pedagoģiskā un sociālā potenciāla attīstīšana pacientiem ar funkcionēšanas traucējumiem, kas radušies neiroloģisku, muskuloskeletālu, kardiovaskulāru, pulmonoloģisku, oftalmoloģisku un citu orgānu sistēmu slimību un traumu rezultātā. Šobrīd pakalpojums tiek apmaksāts Nacionālajā rehabilitācijas centrā “Vaivari” dienas stacionārā bērniem.

Tikšanās laikā asociācijas pārstāves uzsvēra nepieciešamību reitterapiju kā ārstniecības metodi saglabāt un nostiprināt, tādēļ būtu nepieciešams definēt reitterapijas praksi Ministru kabineta noteikumu līmenī. Šāds risinājums uzlabotu gan pacientu drošību, gan arī nodrošinātu ārstniecības metodes kvalitāti. Asociācija jau ir izstrādājusi priekšlikumus prasībām reitterapijas praksēm, ko iesniegs Veselības ministrijai.

Tāpat tikšanās laikā pārrunāja nepieciešamību reitterapijas zirgu instruktorus noteikt par ārstniecības atbalsta personām, ņemot vērā viņu iesaisti rehabilitācijas pakalpojumu sniegšanā. 

Reitterapijas pakalpojumu pieejamības paplašināšanai būtiski ir gan reitterapijas prakses definēšana, gan arī personāla nodrošinājums. Ņemot vērā pieprasījumu pēc reitterapijas pakalpojumiem nākotnē būtu nepieciešams šo pakalpojumu attīstīt arī reģionos. 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar