Pāri palikušā Jāņu siera kēksiņi
Ja ledusskapja stūrī pēc gada īsākas nakts skumji kalst Jāņa bērnu sanestie siera kalni, nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju – liec tos lietā un pagatavo Jāņu siera kēksiņus jeb mafinus.
Jāņu siera kēksiņi (Gatavošanas laiks 30-40min)
Sastāvdaļas
1 ola
6 ēdamk. olīveļļas vai citas augu eļļas
3 caur ķiplokspiedi izspiestas ķiploka daiviņas
240 g kviešu miltu
1 1/2 tējk. cepamā pulvera
1 tējk. sodas
300 ml paniņu
1/2 tējk. sāls
1/2 tējk. svaigi maltu melno piparu
200 g rīvēta Jāņu siera
2 ēdamk. sakapātu diļļu vai pētersīļu
Pagatavošana
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādu karstumam.
- Uz pannas divās ēdamkarotēs eļļas nedaudz apcep ķiplokus.
- Sajauc olu ar aptuveni 4 ēdamkarotēm eļļas.
- Pievieno olām paniņas, miltus, cepamo pulveri, sāli un piparus.
- Visu apmaisa, bet nesakul līdz viendabīgai mīklai.
- Pievieno masai sieru, daļai mīklas pievieno dilles vai pētersīļus, atkal viegli sajauc. (Šai mīklai ir vēlams, lai ir kunkuļi!)
- Lej mīklu pa cepamformām, apsmērē kēksiņu virsu ar ķiploku eļļu un cep cepeškrāsnī 13-16 min, gatavību pārbaudot ar kociņu.
Foto: Viktorija Kožemjakina.
TOP Komentāri