Olu salāti poļu gaumē

Pēc Lieldienu olu krāsošanas un ripināšanas, kā arī citām jautrām aktivitātēm, svinētājiem bieži vien paliek pāri prāvs olu skaits, ko var izmantot dažādu garšīgu ēdienu pagatavošanai, tā parūpējoties par to, lai ēdiens neiet zudumā, saka Latvijas Apvienotās Putnkopības asociācijas (LAPNA) izpilddirektore Anna Ērliha. 

Olu salāti poļu gaumē

Šie salāti lieliski garšo kopā ar krekeriem – noderēs sāļo uzkodu platēm un omulīgiem vīna vakariem ar draugiem.

Gatavošanas laiks: 10 minūtes
Porcijas: 6

Sastāvdaļas:

  • 100 grami krēmsiera bez piedevām

  • 1 ēdamkarote mīksta sviesta

  • 4 cieti vārītas olas

  • 1 neliels sīpols

  • sāls un pipari pēc garšas

  • smalki sakapāti zaļumi

Pagatavošana:

  1. Krēmsieru un sviestu bļodiņā samīca ar dakšiņu. Ja šķiet, ka maisījums ir par biezu, pievieno vēl sviestu. 

  2. Sagatavotajā siera masā iemaisa sakapātas olas un sīpolus. Pievieno sāli un piparus, pasniedzot pārkaisa ar svaigiem zaļumiem.

    Padoms: ja nepatīk svaigu sīpolu garša, tos pirms pievienošanas salātiem var apcept.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar