Olu salāti ar mazsālītu lasi
Pēc Lieldienu olu krāsošanas un ripināšanas, kā arī citām jautrām aktivitātēm, svinētājiem bieži vien paliek pāri prāvs olu skaits, ko var izmantot dažādu garšīgu ēdienu pagatavošanai, tā parūpējoties par to, lai ēdiens neiet zudumā, saka Latvijas Apvienotās Putnkopības asociācijas (LAPNA) izpilddirektore Anna Ērliha.
Olu salāti ar mazsālītu lasi
Šie sātīgie salāti paredzēti kruasānu un brokastmaižu pildīšanai, bet tos var pasniegt arī kā patstāvīgu ēdienu. Protams, kruasānu vietā var izmantot jebkuru maizi, kas vien pašiem garšo. Vēlams to pirms pārziešanas ar salātiem apgrauzdēt.
Gatavošanas laiks: 10 minūtes
6 porcijas
Sastāvdaļas:
-
6 cieti vārītas olas
-
100 g mazsālīta vai kūpināta laša (var aizstāt arī ar jebkuru citu zivi, piemēram, skumbriju)
-
neliela sauja “baby” spinātu
-
100 g majonēzes
-
2 ēdamkarotes kapātu diļļu
-
1/2 tējkarote citrona sulas
-
šķipsna sāls, svaigi malti melnie pipari.
Pasniegšanai – kruasāni vai svaiga maize pēc izvēles
Pagatavošana:
-
Palielā bļodā sajauc majonēzi, dilles, citrona sulu un sāli, un piparus.
-
Pievieno sakapātas olas un smalki sagrieztu zivi. Visu samaisa.
-
Kruasānus šķērsām pārgriež uz pusēm, liek uz pamatnes sagatavotos olu salātus, pāri klāj pāris spinātu lapiņas un nosedz ar otru kruasāna daļu.
Foto: publicitātes
TOP Komentāri