No jūlija taromātos varēs ziedot humānās palīdzības kravu nogādāšanai Ukrainā

No šī gada 1. jūlija līdz 31. decembrim līdzekļi, ko Latvijas iedzīvotāji taromātos ziedos Ukrainai, tiks novirzīti labdarības biedrībai “Tavi draugi” – humānās palīdzības nogādāšanai Ukrainā. 

Iniciatīvas “Ziedo savu depozītu” ietvaros iedzīvotājiem ir iespēja līdz pat gada nogalei nodot depozīta iepakojumus taromātos visā Latvijā un, izvēloties iespēju uzkrātos līdzekļus ziedot Ukrainas atbalstam, novirzīt uzkrāto depozīta summu humānās palīdzības kravu nogādāšanai Ukrainā. Humānā palīdzība tiek sūtīta civilo un no okupētajām teritorijām evakuēto iedzīvotāju vajadzībām, kā arī slimnīcām, kara hospitāļiem un Ukrainas bruņotajiem spēkiem.  

SIA Depozīta Iepakojuma Operators valdes priekšsēdētājs Miks Stūrītis: “Pusotra gada laikā taromāti ir pierādījuši savu kā ērtas, efektīvas un pieejamas ziedošanas platformas potenciālu, jo uz doto brīdi iedzīvotāji ar taromātu starpniecību labdarībai novirzījuši vairāk nekā pusmiljonu eiro. Atbalsts Ukrainai ir viens no pieprasītākajiem ziedošanas virzieniem, kuram novirzīti 36% no visas saziedotās kopsummas. Tas apliecina, ka mēs, latvieši, ne tikai rūpējamies par apkārtējo vidi, bet arī cītīgi atbalstām tos, kuriem ir nepieciešama palīdzība. Novērtējot biedrības “Tavi draugi” cēlo darbības mērķi, sešu mēnešu garumā visi taromātos Ukrainai noziedotie līdzekļi tiks novirzīti humānās palīdzības sniegšanai. Aicinu iedzīvotājus turpināt tikpat aktīvu depozīta maksas ziedošanu, jo kopā mēs varam palīdzēt ļoti daudziem!”.

Biedrība “Tavi draugi” humāno palīdzību sagādā pēc Ukrainas labdarības organizāciju un armijas daļu pieprasījumiem, sagatavo visu nepieciešamo dokumentāciju un nogādā kravas Ukrainā, nododot tās adresātiem paši vai ar partnerorganizāciju starpniecību. 

“Humānās palīdzības nogādāšana Ukrainā, vietās, kur tā visvairāk nepieciešama, ir sarežģīts, laikietilpīgs, dārgs un arī bīstams process. Vajadzību ir daudz, tās mainās sezonāli un līdz ar kara gaitu. Neviens sūtījums uz Ukrainu nedodas ceļā tāpat vien, kravas tiek rūpīgi plānotas un tiek ļoti gaidītas visā Ukrainā un īpaši – frontes līnijā. Kopš 2022. gada februāra esam nosūtījuši humāno palīdzību Ukrainai aptuveni 7 miljonu eiro vērtībā. Līdz šim līdzekļu transporta izdevumu segšanai vienmēr ir trūcis, tāpēc esam no sirds pateicīgi par iespēju saņemt nepieciešamo finansējumu depozīta sistēmas platformā,” stāsta biedrības “Tavi draugi” vadītājs Ulvis Noviks. 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar