No aprīļa līdz septembrim pie administratīvās atbildības saukti 14 deputāti

Laikā no šī gada 19.aprīļa līdz 4.septembrim pie administratīvās atbildības saukti četrpadsmit 13.Saeimas deputāti. Par to ceturtdien, 13.oktobrī, Saeimai ziņojumu sniedza parlamenta Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija, pamatojoties uz Iekšlietu ministrijas Informācijas centra sniegto informāciju.

Saskaņā ar Iekšlietu ministrijas Informācijas centra ziņām no Sodu reģistra deputātam Krišjānim Feldmanam piemērots naudas sods par noteikto izolācijas, pašizolācijas, karantīnas vai mājas karantīnas, vai pulcēšanās ierobežojumu, kā arī tirdzniecības vai citu saimniecisko pakalpojumu sniegšanas prasību neievērošanu.

Savukārt deputātam Aldim Gobzemam trīs reizes piemērots naudas sods par noteikto izolācijas, pašizolācijas, karantīnas vai mājas karantīnas, vai pulcēšanās ierobežojumu, kā arī tirdzniecības vai citu saimniecisko pakalpojumu sniegšanas prasību neievērošanu. Tāpat naudas sods deputātam piemērots par noteiktās sapulču, gājienu un piketu organizēšanas un norises kārtības pārkāpšanu un par ārkārtējās situācijas vai izņēmuma stāvokļa laikā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu.

Administratīvi sodīts šajā laikā arī deputāts Nikolajs Kabanovs, un naudas sods viņam piemērots par ceļa nedošanu gājējiem vai transportlīdzekļu vadītājiem, kuriem ir priekšroka.

Deputātam Viesturam Liepkalnam naudas sods piemērots par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, par kuru nav veikta tā īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana.

Deputātei Lindai Mednei naudas sods piemērots par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu no 31 kilometra stundā līdz 40 kilometriem stundā ar mopēdiem, motocikliem, tricikliem, kvadricikliem, vieglajiem automobiļiem un kravas automobiļiem, kuru pilna masa nepārsniedz 7,5 tonnas.

Savukārt deputāts Māris Možvillo divas reizes ar naudas sodu sodīts par valsts amatpersonas deklarācijas neiesniegšanu noteiktajā termiņā, deklarācijas aizpildīšanas un iesniegšanas kārtības neievērošanu vai par nepatiesu ziņu norādīšanu deklarācijā.

Par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu no 31 kilometra stundā līdz 40 kilometriem stundā ar mopēdiem, motocikliem, tricikliem, kvadricikliem, vieglajiem automobiļiem un kravas automobiļiem, kuru pilna masa nepārsniedz 7,5 tonnas, divas reizes naudas sods piemērots deputātam Ralfam Nemiro. Tāpat deputātam divas reizes naudas sods piemērots par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu no 21 kilometra stundā līdz 30 kilometriem stundā, kā arī naudas sods par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu no 41 kilometra stundā līdz 50 kilometriem stundā. Vēl deputāts administratīvi ar naudas sodu sodīts par pārkāpumu, apdzenot no nepārtrauktās līnijas puses.

Deputātei Ramonai Petravičai naudas sods piemērots par ārkārtējās situācijas vai izņēmuma stāvokļa laikā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu, savukārt deputātam Artūram Rubikam – par nepatiesu ziņu norādīšanu valsts amatpersonas deklarācijā attiecībā uz valsts amatpersonas mantu, darījumiem, finanšu instrumentiem, parādsaistībām, aizdevumiem, skaidrās un bezskaidrās naudas uzkrājumiem vai citiem ienākumiem, kas pārsniedz 20 minimālās mēnešalgas, vai par valsts amatpersonas deklarācijas neiesniegšanu pēc tās valsts institūcijas brīdinājuma, kura ir tiesīga pieprasīt šādas deklarācijas iesniegšanu.

Brīdinājums par Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai noteikta epidemioloģiskās drošības pasākuma neievērošanu un naudas sods par ārkārtējās situācijas vai izņēmuma stāvokļa laikā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu piemērots deputātei Karinai Sprūdei.

Deputātei Ilgai Šuplinskai naudas sods piemērots par pārkāpumu, apdzenot no nepārtrauktās līnijas puses, un divi naudas sodi – par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu no 21 kilometra stundā līdz 30 kilometriem stundā ar mopēdiem, motocikliem, tricikliem, kvadricikliem, vieglajiem automobiļiem un kravas automobiļiem, kuru pilna masa nepārsniedz 7,5 tonnas.

Ar naudas sodu pie administratīvas atbildības par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu, ja tas izdarīts vietās, kas apzīmētas ar ceļa zīmēm “Apdzīvotas vietas sākums” vai “Dzīvojamā zona”, saukts deputāts Edgars Tavars.

Par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu no 21 kilometra stundā līdz 30 kilometriem stundā ar mopēdiem, motocikliem, tricikliem, kvadricikliem, vieglajiem automobiļiem un kravas automobiļiem, kuru pilna masa nepārsniedz 7,5 tonnas, naudas sods piemērots deputātiem Jānim Tutinam un Jānim Vitenbergam.

Saeimas Preses dienests

Foto: saeima.lv

TOP Komentāri

avatar