Monta Priede gatavo Lieldienu rīta sāļās vafeles
Salds vai sāļš? Katram savs, un vienaldzīgo šajā jautājumā nav. Lieldienu rītam piestāv olu ēdieni, tāpēc kinoloģe un fitnesa trenere Monta Priede apvieno divus vienā – viņa kopā ar Rimi šefpavāru Normundu Baranovski cep sāļās vafeles, kas ar greznu ceptas olas dekoru būs katra Lieldienu galda lepnums un neaizmirstams garšas baudījums.
Lieldienu rīta sāļās vafeles
4 cilvēkiem
Gatavošanas laiks: 45 minūtes
Izmaksas kopā: 7,43 eiro
Cena par porciju: 1,86 eiro
Nepieciešams:
Mīklai:
400 ml kefīra Rimi;
200 g kviešu miltu Rimi;
200 g Tilsit siera Rimi;
100 g sviesta Rimi Smart;
2 olas Rimi;
1 ēdamk. garšvielu maisījuma;
2 tējk. cepamā pulvera;
10 g zaļo loku;
sāls pēc garšas;
eļļa cepšanai.
Majonēzei:
2 olu dzeltenumi;
180 ml olīvu izspaidu eļļas Rimi;
puse citrona;
2 tējk. sinepju Rimi;
sāls, pipari pēc garšas.
Pasniegšanai:
4 olas Rimi;
50 g spinātu.
Pagatavošana
Uz lēnas uguns izkausē sviestu. Lielā bļodā sarīvē sieru, pievieno kefīru, kausēto sviestu un olas dzeltenumu. Olas baltumu sakul tādā konsistencē, ka, apgāžot bļodu otrādi, tas nekrīt ārā. Pievieno miltus un garšvielu maisījumu, cepamo pulveri un sāli pēc garšas, kā arī sakulto olbaltumu. Sagriez lokus un iemaisi mīklā. Lej nedaudz mīklas vafeļu pannā, cep, līdz vafeles ir zeltaini brūnas un kraukšķīgas. Atkārto, līdz visa mīkla ir izlietota.
Pagatavo majonēzi: mazā bļodiņā sajauc olu dzeltenumus, olīveļļu, pierīvē citrona mizu un izspied sulu. Pievieno sinepes, sāli un piparus pēc garšas. Ar mikseri vai rokas maisītāju puto, līdz iegūta viendabīga majonēze.
Izcep 4 olas pasniegšanai. Uz katras vafeles liec nedaudz majonēzes, virsū kārto ceptu olu un svaigus spinātus.
Foto: publicitātes
TOP Komentāri