Monta Priede gatavo Lieldienu rīta sāļās vafeles

Salds vai sāļš? Katram savs, un vienaldzīgo šajā jautājumā nav. Lieldienu rītam piestāv olu ēdieni, tāpēc kinoloģe un fitnesa trenere Monta Priede apvieno divus vienā – viņa kopā ar Rimi šefpavāru Normundu Baranovski cep sāļās vafeles, kas ar greznu ceptas olas dekoru būs katra Lieldienu galda lepnums un neaizmirstams garšas baudījums.

Lieldienu rīta sāļās vafeles

4 cilvēkiem

Gatavošanas laiks: 45 minūtes

Izmaksas kopā: 7,43 eiro

Cena par porciju: 1,86 eiro

Nepieciešams:

Mīklai: 

400 ml kefīra Rimi

200 g kviešu miltu Rimi

200 g Tilsit siera Rimi

100 g sviesta Rimi Smart

2 olas Rimi

1 ēdamk. garšvielu maisījuma; 

2 tējk. cepamā pulvera; 

10 g zaļo loku; 

sāls pēc garšas;

eļļa cepšanai. 

Majonēzei:
2 olu dzeltenumi; 

180 ml olīvu izspaidu eļļas Rimi

puse citrona; 

2 tējk. sinepju Rimi

sāls, pipari pēc garšas. 

Pasniegšanai: 

4 olas Rimi

50 g spinātu. 

Pagatavošana

Uz lēnas uguns izkausē sviestu. Lielā bļodā sarīvē sieru, pievieno kefīru, kausēto sviestu un olas dzeltenumu. Olas baltumu sakul tādā konsistencē, ka, apgāžot bļodu otrādi, tas nekrīt ārā. Pievieno miltus un garšvielu maisījumu, cepamo pulveri un sāli pēc garšas, kā arī sakulto olbaltumu. Sagriez lokus un iemaisi mīklā. Lej nedaudz mīklas vafeļu pannā, cep, līdz vafeles ir zeltaini brūnas un kraukšķīgas. Atkārto, līdz visa mīkla ir izlietota.

Pagatavo majonēzi: mazā bļodiņā sajauc olu dzeltenumus, olīveļļu, pierīvē citrona mizu un izspied sulu. Pievieno sinepes, sāli un piparus pēc garšas. Ar mikseri vai rokas maisītāju puto, līdz iegūta viendabīga majonēze.

Izcep 4 olas pasniegšanai. Uz katras vafeles liec nedaudz majonēzes, virsū kārto ceptu olu un svaigus spinātus.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar