Mocarellas sēnes

Mūsdienās Francijā vien tiek ražoti vairāk nekā 400 dažādu veidu sieri: no mīksta un svaiga līdz vairākus gadus izturētiem. Visā pasaulē to ir vēl daudz, daudz vairāk. Šajā hierarhijā vienkāršākie un maigākie ir svaigie sieri, kas ir visu citu siera veidu pamats. Tos lielākoties var ēst vai nu uzreiz pēc pagatavošanas vai dažu stundu laikā. Viens no slavenākajiem svaigajiem sieriem ir mocarella. Rimi Gardēde Signe Meirāne piedāvā divas interesantas receptes, kurās izmantots mocarellas siers. 

Mocarellas sēnes (15 minūtes, 4 prsonām)

Nepieciešams

20 ml vīnogu kauliņu eļļas;

350 g eko šampinjonu, sagrieztu dažādos izmēros;

300 g eringi sēņu, sagrieztu 5 mm šķēlēs; 

1 tējk. svaigu timiāna lapiņu;

1 tējk. anīsa sēklu;

2 nelielas ķiploka daivas, plāni sagrieztas;

1 ēd. k. smalki sakapāta pētersīļa; 

1 ēd. k. smalki sakapāta bazilika; 

2 govs piena mocarellas;

jūras sāls pēc garšas; 

svaigi malti melnie pipari pēc garšas.

Pagatavošana 

Sakarsē krāsni grila režīmā. Pannā, kuru var likt krāsnī, uzkarsē eļļu un uz vidējas liesmas apcep sēnes ar sāli, timiānu, anīsu un ķiplokiem. Kad tās jau nāk gatavas, uzgriez lielāku liesmu, lai sēnes skaisti apbrūnē. Noņem no plīts, pievieno mocarellu, uzkaisi pētersīļus un baziliku un liec krāsnī grila režīmā, līdz siers izkusis un burbuļo. Pasniedz uzreiz vai nu kā pamatēdienu, vai kā piedevu gaļas ēdieniem. Ideāli garšo ar svaigu maizīti.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar