Mediķi saņem 100 000 dzeramā ūdens pudelītes

Patlaban viens no lielākajiem riska faktoriem Latvijā Covid-19 krīzes sekmīgai risināšanai ir mediķu pieejamība, tāpēc Cido Grupa aicina uzņēmējus atbalstīt ārstus. Latvijas vadošais dzērienu ražotājs šodien vienojies par dzeramā ūdens nodrošinājumu mediķiem, kas rūpējas par Covid-19 pacientiem, kā arī šīs infekcijas skartajiem hospitalizētajiem slimniekiem.

Atbalsta paši un aicina pievienoties citus uzņēmējus

“Iespēju robežās paplašinām visas mūsu sociālās atbildības iniciatīvas un kā prioritāti uzskatām atbalsta sniegšanu vienai no vissvarīgākajām pusēm – ārstiem. Jāsaprot, ka Ziemassvētku laiks šogad mediķiem būs psiholoģiski un fiziski grūts, tāpēc aicinām arī citus uzņēmējus būt atsaucīgiem un, izvērtējot savu darbības specifiku, atrast piemērotāko palīdzības veidu,” aicina Cido Grupa pārstāve Inese Lielpinka.

Cido Grupa līdz ārkārtējās situācijas beigām nolēmusi ik dienas ar ūdeni nodrošināt medicīnas speciālistus, kas rūpējas par Covid-19 pacientiem un ar šo vīrusu hospitalizētos pacientus. Ūdens ir pirmās nepieciešamības prece, kas vitāli nepieciešama cilvēka veselībai.

Kopējais plānotais dāvinājuma apjoms ir 100 tūkstoši 0,5 litru dzeramā ūdens “Mangaļi” pudelītes. Atbalstu saņems Rīgas Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbinieki, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) struktūrvienības – Latvijas Infektoloģijas centrs (LIC), stacionārs “Gaiļezers”, stacionārs “Tuberkulozes un plaušu slimības centrs” un Bērnu klīniskās universitātes slimnīca (BKUS).

“Bērnu slimnīcai ir ļoti svarīgi radīt pozitīvu vidi pacientiem, kā arī nodrošināt darbiniekiem visu nepieciešamo, lai pilnvērtīgi veiktu darba pienākumus un justos labi. Vajadzību vienmēr ir vairāk nekā pieejamo līdzekļu, tāpēc šādi ziedojumi palīdz sniegt atbalstu pacientiem un darbiniekiem ātrāk un tieši tad, kad tas ir nepieciešams. Covid-19 apstākļos ūdens īpaši noderēs Neatliekamās medicīniskās palīdzības un observācijas nodaļai, Infekcijas slimību nodaļai, Vecāku mājas iemītniekiem, kā arī citiem pacientiem un slimnīcas darbiniekiem,” saka BKUS komunikācijas daļas vadītāja Dace Zaldāte – Rozentāle.

Labākā palīdzība mediķiem – veseli darbinieki

“Pandēmijas laiks cilvēkus un uzņēmumus nostādījis sarežģītas situācijas priekšā. Mūsu kā ražošanas uzņēmuma svarīgākais vadmotīvs ir atbalsts un rūpes arī par savu darbinieku drošību. Ikdienā esam nodrošinājuši sejas maskas, dezinfekcijas līdzekļus, medicīniskos cimdus un temperatūras pārbaudes. Esam pielāgojuši darba vidi un grafiku, lai darbinieki strādā maiņās vai attālināti, tādējādi spējot nodrošināt kvalitatīvas un savlaicīgas produktu piegādes”, uzsver I. Lielpinka.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar