Mazās pavlovas

Atskatoties uz pagājušajā nedēļas nogalē aizvadītajām Olu dienas svinībām Latvijā un pasaulē, septiņi pašmāju garšas eksperti – vadošie šefpavāri Mārtiņš Rītiņš, Mārtiņš Sirmais un Ēriks Dreibants, kā arī fitnesa trenere Zanda Zariņa-Rešetina, kulinārijas lietpratējas Anna Panna (Birmane) un Signe Meirāne un jaunais pavārmākslas entuziasts Ralfs no “Ralfs Gatavo” – iesaka oriģinālas, gardas un tajā pašā laikā arī vienkārši pagatavojamas saldo un sāļo olu ēdienu receptes katrai nedēļas dienai, ko dažādās variācijās baudīt ne tikai Lieldienās, bet visu cauru gadu.

Iesaka kulinārijas entuziasts Ralfs no “Ralfs Gatavo”

Mazās pavlovas

Sastāvdaļas:

Kūkai:

4 olas

20 g cukura

1 šķipsniņa sāls

180 g pūdercukurs

2 ēd.k. kukurūzas cietes

1 ēd.k. citronu sula

Krēmam:

200 ml saldā krējuma

20 g cukura

1 – 2 glāzes ogu dekorēšanai

Pagatavošana:

1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 160 grādiem.

2. Ļoti uzmanīgi atdala olu baltumus no dzeltenumiem (ja kaut viens grams dzeltenuma iekritīs olā, tad tā nesaputosies).

3. Olu baltumus liek tīrā un sausā bļodā, pievieno cukuru, sāli un puto, līdz var apgriezt bļodu kājām gaisā un baltums nekrīt ārā.

4. Turpina putot, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru (viss kopā aizņems līdz 10 min). Ar karoti traukā iecilā kukurūzas cieti un citronu sulu.

5. Uz cepampannas izklāj cepampapīru un izkārto masu kūciņām nelielos, apmēram 2 – 3 cm augstos aplīšos.

4. Liek kūku krāsnī, uzreiz samazina cepšanas temperatūru līdz 115 grādiem un cep 1h 15min. Kad laiks pagājis, krāsni izslēdz, bet kūku atstāj krāsnī pakāpeniski atdzesēties.

5. Pagatavo putukrējumu – saputo saldo krējumu kopā ar cukuru.

6. Kad kūka atdzisusi, pirms pasniegšanas tai virsū klāj putukrējumu un izdekorē ar ogām.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar