Markus Riva gatavo bezglutēna pastu ar sojas mērci
Vai iespējams pagatavot gardu, sātīgu un vegānisku maltīti četrām personām par mazāk nekā pieciem eiro? Izrādās – tas patiešām ir iespējams! Raidījumā Vakariņas pa lēto pie šefpavāra Normunda Baranovska viesojās populārais mūziķis, raidījumu vadītājs un, kā pats šefpavārs viņu raksturo, “populārākais vegāns Latvijā” – Markus Riva.
Bezglutēna pasta ar sojas mērci
4 personām
Pagatavošanas laiks: 45 minūtes
Izmaksas četrām personām: 4,69 eiro
Izmaksas par vienu porciju: 1,17 eiro
Sastāvdaļas
300 g bezglutēna pastas; 1,85 eiro
70 g sojas granulu; 0,88 eiro
1 buljona kubiņš ar dārzeņiem, Rimi; 0,09 eiro
1 burkāns; 0,07 eiro
2 daivas ķiploka; 0,06 eiro
1 sīpols; 0,07 eiro
1 tējk. paprikas pulvera; 0,10 eiro
1 tejk. čili pārslu, 0,20 eiro
1 tejk. provansas garšvielu maisījums, Rimi Smart; 0,06 eiro
400 g konservētu tomātu savā sulā, Rimi; 1,05 eiro
Sauja bazilika lapu; 0,26 eiro
Sāls
Cukurs
Olīveļļa
Pagatavošana
Sagriez burkānu mazos kubiņos, sīpolu un ķiplokus smalki sakapā. Katliņā uzvāri apmēram 700 ml ūdens, pievieno buljona kubiņu un ļauj tam izšķīst. Gatavajā buljonā ieber sojas granulas un dažas minūtes uzbriedini, tad nokās lieko šķidrumu, buljonu saglabājot atsevišķā traukā.
Pannā uzkarsē olīveļļu un apcep burkānus, līdz tie kļūst nedaudz mīksti. Pievieno sīpolus, pēc brīža – ķiplokus un sojas granulas. Pievieno paprikas pulveri un turpini cept, ik pa laikam apmaisot. Pievieno tomātus savā sulā, čili pārslas, provansas garšvielas un nedaudz buljona. Uzliec vāku un uz lēnas uguns sautē, līdz mērce sabiezē.
Tikmēr lielā katlā uzvāri ūdeni, pievieno sāli un vāri pastu pēc norādēm uz iepakojuma. Kad pasta gatava, to nokās un sajauc ar mērci.
Pasniedz ar svaigām bazilika lapām.
Foto: publicitātes

TOP Komentāri