Marinētas paipalu oliņas ar redīsiem un zaļumu krēmu

Lieldienu galda klasika, protams, ir krāsotas olas, taču šiem pavasara svētkiem piestāv prieks un līksmība, tāpēc nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni aicina mazliet parotaļāties, sarūpējot svētku galdam netradicionālākus ēdienus. Nokrāso visus olu baltumus, ne tikai to čaumalas.

Marinētas paipalu oliņas ar redīsiem un zaļumu krēmu

Sastāvdaļas

Marinētām olām

paipalu olas

1 tējk. sāls

200 g baltvīna etiķa

200 g ūdens

30 g cukura

1 ēdamk. sinepju sēklu

1 uz pusēm pārgriezta ķiploka daiviņa

1/4 tējk. čili pārslu

1/2 tējk. koriandra sēklu

dilles/timiāna lapiņas

Redīsiem

30 redīsu

100 g sviesta istabas temperatūrā

100 g krēmsiera

3/4 tējk. sāls

1 ēdamk. zaļumu (derēs timiāna vai rozmarīna lapiņas, smalki kapāti lociņi vai maurloki)

Pagatavošana

  1. Pagatavo cieti vārītas paipalu olas – liec olas verdošā ūdenī un vāri precīzi 5 minūtes, tad nokās verdošu ūdeni un pārliec olas aukstā ūdenī.

  2. Sajauc visas olu marinādes sastāvdaļas stikla traukā vai burciņā.

  3. Nomizo olas, liec marinādē, noklāj ar vāku vai pārtikas plēvi un novieto ledusskapī uz vismaz 12 stundām (bet var atstāt marinādē līdz 3 dienām).

  4. Nogriez redīsiem saknes. Ja redīsi ir ar lakstiem – nogriez lapas, bet nelielu laksta daļu atstāj klāt. Pārgriez redīsu uz pusēm.

  5. Pagatavo krēmu – saputo sviestu ar sāli un zaļumiem, pievieno krēmsieru, saputo visu līdz viendabīgai masai.

  6. Sapildi maisījumu konditorejas maisā un izspied nedaudz krēma uz redīsu apakšējām pusītēm. Liec krēmam virsū redīsu lakstu pusītes. Novieto ledusskapī uz vismaz 30 minūtēm, lai krēms sacietē.

*Gatavas marinētās olas var nokrāsot, atstājot olas uz brīdi dabisku krāsvielu šķīdumā. Violetai krāsai izmanto sarkano kāpostu novārījumu, dzeltenai krāsai sajauc burkānu sula ar 1 ēdamk. karija pulvera un 1 tējk. kurkumas pulvera, purpura krāsai – biešu sulu ar nedaudz etiķa.

Foto: Viktorija Kožemjakina

TOP Komentāri

avatar