Māmiņdienas kūka ar ogām
Nepieciešams:
Pamatnei
- Žāvētas aprikozes – 120 g
- Žāvētas dzērvenes – 120 g
- Lazdu rieksti – 200 g
- Kūkas forma – diametrs 19 cm
Krēmam
- Olas – 2 gab.
- Brūnais cukurs – 130 g
- Apelsīns – 1 gab.
- Želatīns – 8 g
- Filadelfijas siers – 400 g
Dekoram
- Svaigas vai saldētas ogas – 300 g
Pagatavošana:
- Samal riekstus, žāvētas aprikozes un dzērvenes. Iegūto masu ieklāj kūkas formā, veido pamatni;
- Atdali olu baltumus no dzeltenumiem. Baltumus sakul stingrās putās, bet dzeltenumiem pievieno cukuru un kul līdz izveidojas bieza, krēmīga masa;
- Izspied apelsīna sulu un pievieno tai želatīnu. Pagaidi, kamēr želatīns uzbriest, tad sakarsē, pievieno olu dzeltenumus un vēlreiz sakul;
- Olu dzeltenumu masai pievieno Filadelfijas sieru un iecilā olu baltumus
- Krēma masu lej formā un liec ledusskapī vismaz uz 1 līdz 1,5 stundu, lai sastingst
- Kūku pasniedz dekorētu ar svaigām vai saldētām ogām
Foto:publicitātes
TOP Komentāri