Maizes godi
Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā notika Maizes godi, kuros bija iespējams iepazīt maizes receptes, gatavošanas, cepšanas un ēšanas tradīcijas no dažādām Latvijas vietām.
Kopā ara maizes cepēju, kultūras zīmes “Latviskais mantojums” laureāti Ilzi Briedi un Launkalnes folkloras kopu tika cepta Mārtošanas maize un notika topošās sievas mācīšana pirms tautās došanas. Apmeklētājiem bija iespēja kult miežus, malt un berzt graudus, kā arī slietenī vārīt putru.
Foto:Jana Šakare
Lasi vēl:
Latvijas iedzīvotāju finanšu veselība uzlabojas, tomēr vēl joprojām atpaliek no pārējām Baltijas val...
Toksiskas attiecības ar naudu – kādas tās ir un kā no tām izvairīties?
Lai izvairītos no kiberkrāpniekiem, svarīgi asināt kritisko domāšanu
Padomju laikā visu īpašumu atņēma uzreiz, brīvā Latvijā – pa mazām daļām
TOP Komentāri