Lieldienu laikā Rīgā norisināsies daudzveidīgas kultūras aktivitātes

Sagaidot Lieldienas, ikviens rīdzinieks un pilsētas viesis aicināts vērot pamošanos dabā un atgriezties sociālajā dzīvē pēc pandēmijas noteiktajiem ierobežojumiem, apmeklējot koncertus, sarīkojumus ģimenēm ar bērniem, tradicionālos pasākumus ar šūpošanos, folkloras kopu un dejotāju piedalīšanos, kā arī aplūkot vides objektus, tematiskas izstādes un izstaigāt interaktīvas pastaigu takas.

Galvaspilsētā Lieldienu laikā izskanēs vairāki bezmaksas garīgās un tautiskās mūzikas koncerti. Svētku pasākumi garīgās noskaņās sāksies 14. aprīlī plkst. 16.00 ar lūgšanu par Ukrainu vārdos un mūzikā Doma laukumā “Vienas Debesis un viena Maize”. Tam Rīgas Sv. Pētera baznīcā 15. aprīlī plkst. 18.00 sekos “Koncerts Lielajā piektdienā”, bet plkst. 19.00 – Rīgas Sv. Jāņa baznīcā būs dzirdams “Koncerts Lielajā Piektdienā. Svētā Marka pasija”. Savukārt 16. aprīlī plkst. 18.00 Rīgas Domā skanēs kamerkora “Ave Sol” koncerts “Klusajā sestdienā”.  Vienlaikus svētku laikā būs dzirdami vairāki tautiskās mūzikas koncerti, kas norisināsies Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā “Mazā ģilde”, Mežaparka Lielās estrādes Kokaru zālē, Kultūras pilī “Ziemeļblāzma”. Daļa no koncertiem būs vērojami arī tiešsaistē rīkotāju komunikācijas kanālos.

Vēl rīdzinieki un pilsētas viesi Lieldienu brīvdienās – 17. un 18. aprīlī – būs aicināti izšūpoties Doma laukumā, Arkādijas parkā, Mežaparkā un kultūras pils “Ziemeļblāzma” parkā, savukārt Mežaparka Lielajā estrādē un Arkādijas parkā varēs izstaigāt interaktīvas pastaigu takas “Lieldienas pasaulē” ar 14 aizraujošām aktivitātēm, baudot kopā būšanu un šūpošanos, krāsojot un ripinot olas, kā arī izzinot Eiropas valstu Lieldienu tradīcijas un aktivitātes, kurās līdzdarboties varēs gan lieli, gan mazi. Apmeklētāji aicināti ņemt līdzi pašu krāsotas olas – tās varēs izvietot Lieldienu olu izstādē vienā no spēlēm. Tā kā Rīga ir zaļi domājoša pilsēta, spēlēm izvēlētie noformējuma elementi gatavoti no jau agrāk pilsētvidē izmantotiem dekoriem, ar krāsām un izdomu piešķirot tiem jaunu elpu.

No 10. līdz 18. aprīlim pie Rīgas Kultūras un atpūtas centra “Imanta” varēs skatīt interaktīvu vides instalāciju ar apmeklētāju iesaistīšanos “Lieldieniņas braukšu brauca ar raibām oliņām”, bet no 15. līdz 18. aprīlim katru vakaru no plkst. 19.00 līdz plkst. 23.00 uz VEF Kultūras pils fasādes būs aplūkojams audiovizuāls projekts “Pamošanās” – košas video un skaņas projekcijas, kas iedvesmos, spēcinās un dāvās gaišas noskaņas. Savukārt no 16. līdz 18. aprīlim katru vakaru no plkst. 20.30 līdz plkst. 23.30 Māras dīķī būs redzams gaismas instalācijas objekts “Monāde”.

Galvaspilsētu pakāpeniski rotās atbilstošs svētku noformējums; muzejos, kultūras centros un to skatlogos būs aplūkojamas dažādas tematiskas izstādes. Tāpat Rīgas Kultūras centrā “Iļģuciems” notiks meistarklase “Godinot sauli”, kur interesenti varēs apgūt pīšanu saules formā un dekoratīvu elementu izgatavošanu, procesa gaitā izzinot materiālu un formu mijiedarbību, krāsu salikumus. Tikmēr Rīgas Porcelāna muzejā būs iespēja darboties radoši un izgatavot oriģinālu Lieldienu dekoru.

“Rīgas satiksmes” sabiedriskā transporta monitoros varēs vērot īpaši šim laikam veltītu Rīgas mākslas un mūzikas skolu video sveicienu rīdziniekiem un pilsētas viesiem šī gada Lieldienās.

Kultūras aktivitātes atbalsta Rīgas pašvaldība. Tie ir daļa no kopējās Lieldienu programmas rīdziniekiem, kas tapusi sadarbībā ar kultūras centriem. Svētku programma ir apskatāma tīmekļvietnē www.kultura.riga.lv.

Foto:canva.com

TOP Komentāri

avatar