Lieldienu auzu pārslu cepumi

Lieldienas – pavasara gaidītākais notikums, kad galdā tiek liktas krāsainas olas un citi gardi, apaļi ēdieni. Svētku neiztrūkstoša sastāvdaļa ir našķi, kas priecēs gan sirdis, gan vēderus, tāpēc AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogeri Betiju Kalēju piedāvā ātras un viegli pagatavojamas receptes, kurās iesaistīt arī bērnus. Šie gardumi būs laba alternatīva ierastajām šokolādes olām. 

Lieldienu auzu pārslu cepumi

Sastāvdaļas (12 cepumiem):

  • Dobeles dzirnavnieka” Pilngraudu auzu pārslu cepumu maisījums
  • 140 g sviesta
  • 40 ml ūdens
  • Krāsainas konfektes dekorēšanai

Gatavošana:

  1. Sviestu izkausē lielā bļodā mikroviļņu krāsnī vai karsta ūdens peldē. Bļodā pievieno cepumu maisījuma saturu, 40 ml ūdens – visu kārtīgi sajauc. Mīklu atpūtina 15 minūtes.

  2. No mīklas veido 12 cepumus. Tos piespiež un saplacina uz paplātes, kurai uzklāts cepamais papīrs. Uz katra cepuma liek dažas konfektes, tās viegli iespiežot iekšā cepumu masā.

  3. Cepumus liek 180°C sakarsētā cepeškrāsnī un cep 10-12 minūtes, līdz maliņas paliek brūnas. Gatavos cepumus atdzesē.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar