Latviska svētku garša: lēni gatavots cūkas cepetis ābolu sidra un medus glazūrā
“Lidl virtuve” un šefpavārs Uģis Veits piedāvā īpašu svētku recepti – lēni gatavots cūkas cepetis ābolu sidra un medus glazūrā ar ceptām bietēm un mārrutku krēmu. Šī gardā ēdiena recepte apvieno tradicionālās sastāvdaļas un bagātīgu garšu, kā arī piešķirs Latvijas neatkarības svētku galdam gan svaigumu, gan pikantumu.
Sastāvdaļas 5 porcijām:
Cūkas cepetim
- 500 g cūkgaļas krūtiņas
- 150 ml ābolu sidra
- 2 ēdamkarotes medus
- 1 selerijas kāts
- 1 burkāns
- 1 sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- 500 ml ābolu sula
- sāls un pipari pēc garšas
Ceptajām bietēm
- 500 g biešu
- ābolu sula
- olīveļļa
- 1 ēdamkarote balzametiķa
- sāls un brūnais cukurs pēc garšas
Mārrutku krēmam
- 50 g mārrutku krēma
- 100 ml saldā krējuma
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Uzsilda pannu un apcep cūkgaļas krūtiņu, līdz tā ir zeltaina un kraukšķīga. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Pārliek gaļu dziļā cepamajā traukā.
- Burkānus, ķiplokus, sīpolus un seleriju sagriež. Liek dārzeņus uz pannas, pielej ābolu sulu un uzvāra. Kad dārzeņi ir uzvārījušies, pārlej tos pāri gaļai cepamajā traukā.
- Bietes liek mazā cepamajā traukā, pielej ābolu sulu, pievieno olīveļļu, balzametiķi, brūno cukuru un sāli. Pārklāj ar foliju un liek tvaicēties 180 ºC temperatūrā 1,5 stundas.
- Katlā sajauc mārrutku krēmu, saldo krējumu un sāli. Maisot uzsilda, līdz krēms ir silts un viendabīgs.
- Citā katlā lej ābolu sidru un pievieno medu. Vāra 5–7 minūtes, līdz glazūra nedaudz sabiezē.
- Lēni ceptās cūkas cepeti pasniedz, pārlejot to ar pagatavoto glazūru, un ar ceptajām bietēm un mārrutku mērci.
Foto: publicitātes
TOP Komentāri