Latvijas Pasts nodrošinās ukraiņu bēgļiem kontu bezmaksas atvēršanu Pasta norēķinu sistēmā

Latvijas Pasts pieņēmis lēmumu bez maksas atvērt ukraiņu bēgļiem kontus Pasta norēķinu sistēmā, un konta atvēršanai derēs personu apliecinošs dokuments. No 2022.gada 3.marta Latvijas Pasts nepieņem naudas pārvedumus un Western Union naudas pārskaitījumus uz Krieviju un Baltkrieviju kā arī neizmaksā no šīm valstīm saņemtos naudas pārvedumus un pārskaitījumus. Vienlaikus uz Ukrainu tiek pieņemti gan sūtījumi, gan naudas pārvedumi – Western Union naudas pārskaitījumi uz un no Ukrainas tiek nodrošināti bez pakalpojuma maksas.

Latvijas Pasts ir Finanšu un kapitāla tirgus komisijas licencēta maksājumu iestāde, un maksājumu konts Pasta norēķinu sistēmā ļauj ikvienā pasta nodaļā ērti saņemt jebkura veida maksājumus, veikt pārskaitījumus uz juridisku un privātpersonu kontiem pasta nodaļās, kā arī kredītiestādēs Latvijā un ārvalstīs, iemaksāt un izņemt no sava konta skaidru naudu, apmaksāt rēķinus.

Latvijas Pasts pieņēmis lēmumu ukraiņu bēgļiem nodrošināt konta atvēršanu bez maksas, par konta atvēršanas pamatu izmantojot bēgļa personu apliecinošu dokumentu.

No 2022.gada 3.marta Latvijas Pasts vairs nepieņem naudas pārvedumus un Western Union naudas pārskaitījumus uz Krieviju un Baltkrieviju kā arī neizmaksā no šīm valstīm saņemtos naudas pārvedumus un pārskaitījumus.

Vienlaikus uz Ukrainu tiek pieņemti gan sūtījumi, gan naudas pārvedumi, tomēr nosūtītājiem jārēķinās ar karadarbības situāciju. Western Union naudas pārskaitījumi uz un no Ukrainas tiek sniegti bez pakalpojuma maksas.

Jautājumu vai neskaidrību gadījumā par pasta pakalpojumiem aicinām klientus vērsties Latvijas Pasta Klientu centrā: 67008001, 27008001, info@pasts.lv vai sociālo tīklu profilos.

Attēls: ilustratīvs (pasts.lv)

TOP Komentāri

avatar