Laša un olu-spinātu rulete

Nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā Ziemassvētku ēdienu recepti, kas rotās svētku galdu un lutinās svinētāju garšas kārpiņas.

Laša un olu-spinātu rulete

Šī recepte ir ne tikai īsts svētku galda rotājums, bet arī izcila Ziemassvētku dāvana gan garšas kārpiņām, gan arī veselībai! Lasis ir vērtīgs omega-3 taukskābju avots, tāpēc tas būs īpaši noderīgs  sirds un nervu sistēmas veselībai, imunitātei un normālas redzes uzturēšanai. Spināti papildinās maltīti ar mikroelementiem – kāliju, fosforu, magniju, dzelzi un cinku, bet sieri, kas satur daudz olbaltumvielu, vienlaikus nodrošinās kārtīgu kalcija devu stipriem kauliem un zobiem. 

Sastāvdaļas

6 olas, kam baltumi atdalīti no dzeltenumiem

400 g  atkausētu saldēto spinātu

40 g miltu

1/2 tējk. + vēl viena šķipsniņa sāls 

1 tējk. cepamā pulvera

rīvēts muskatrieksts

30 g Parmezāna tipa siera

600 g karsti vai auksti kūpināta laša

500 g rikotas siera

50 g fetas siera

20 g dilles

miziņas no 1/2 citrona 

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādu karstumam. 
  2. No spinātiem nospied lieko šķidrumu, sajauc tos ar olu dzeltenumiem, miltiem, cepamo pulveri, muskatriekstu un sāli. 
  3. Saputo olas baltumus ar šķipsniņu sāls līdz stingrām putām un iecilā spinātu maisījumā.
  4. Cepamo paplāti izklāj ar cepamo papīru. Uz cepamā papīra pannā sarīvē sieru, tad virsū lej olu-spinātu maisījumu un izlīdzini tā, lai veidojas 0.5 cm biezs taisnstūris.
  5. Cep 12-14 minūtes, tad izņem no cepeškrāsns un atdzesē.
  6. Gatavo pildījumu – sagriez lasi nelielos gabaliņos, sajauc ar rikotu, drupinātu fetas sieru, smalki sakapātām dillēm un citrona miziņām. 
  7. Uzsmērē siera-laša maisījumu uz ruletes, atstājot brīvus 1-2 cm no malām un sarullē ruletē.
  8. Ietin pārtikas plēvē un liec ledusskapī. Pirms pasniegšanas sagriez ruleti šķēlēs.

Foto: Viktorija Kožemjakina

TOP Komentāri

avatar