Laša un olu-spinātu rulete
Nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā Ziemassvētku ēdienu recepti, kas rotās svētku galdu un lutinās svinētāju garšas kārpiņas.
Laša un olu-spinātu rulete
Šī recepte ir ne tikai īsts svētku galda rotājums, bet arī izcila Ziemassvētku dāvana gan garšas kārpiņām, gan arī veselībai! Lasis ir vērtīgs omega-3 taukskābju avots, tāpēc tas būs īpaši noderīgs sirds un nervu sistēmas veselībai, imunitātei un normālas redzes uzturēšanai. Spināti papildinās maltīti ar mikroelementiem – kāliju, fosforu, magniju, dzelzi un cinku, bet sieri, kas satur daudz olbaltumvielu, vienlaikus nodrošinās kārtīgu kalcija devu stipriem kauliem un zobiem.
Sastāvdaļas
6 olas, kam baltumi atdalīti no dzeltenumiem
400 g atkausētu saldēto spinātu
40 g miltu
1/2 tējk. + vēl viena šķipsniņa sāls
1 tējk. cepamā pulvera
rīvēts muskatrieksts
30 g Parmezāna tipa siera
600 g karsti vai auksti kūpināta laša
500 g rikotas siera
50 g fetas siera
20 g dilles
miziņas no 1/2 citrona
Pagatavošana
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādu karstumam.
- No spinātiem nospied lieko šķidrumu, sajauc tos ar olu dzeltenumiem, miltiem, cepamo pulveri, muskatriekstu un sāli.
- Saputo olas baltumus ar šķipsniņu sāls līdz stingrām putām un iecilā spinātu maisījumā.
- Cepamo paplāti izklāj ar cepamo papīru. Uz cepamā papīra pannā sarīvē sieru, tad virsū lej olu-spinātu maisījumu un izlīdzini tā, lai veidojas 0.5 cm biezs taisnstūris.
- Cep 12-14 minūtes, tad izņem no cepeškrāsns un atdzesē.
- Gatavo pildījumu – sagriez lasi nelielos gabaliņos, sajauc ar rikotu, drupinātu fetas sieru, smalki sakapātām dillēm un citrona miziņām.
- Uzsmērē siera-laša maisījumu uz ruletes, atstājot brīvus 1-2 cm no malām un sarullē ruletē.
- Ietin pārtikas plēvē un liec ledusskapī. Pirms pasniegšanas sagriez ruleti šķēlēs.
Foto: Viktorija Kožemjakina
TOP Komentāri