Laša tartars ar paipalu olām
Vieni no pavasara gaidītākajiem svētkiem noteikti ir Lieldienas. Šogad svētku brīvdienas būs pietiekami garas, tāpēc par to, ko celt galdā, jādomā jau savlaicīgi. Rimi Gardēži Liene Zemīte un Edgars Sanders dalās ar savām svētku svinēšanas tradīcijām un mīļākajiem ēdieniem, ko likt svētku galdā.
Laša tartars ar paipalu olām (1 stunda, 6 personām)
Sastāvdaļas
500 g laša filejas
2 ēd. k. sāls
1 ēd. k. cukura
2 ēd. k. sasmalcinātu zaļumu (dilles, pētersīļi)
1 tējk. estragona
1 tējk. Dižonas sinepju
1 citrona sula
2 vidēji avokado
1/5 čili pipara
1 ēd. k. olīveļļas
1 tējk. baltvīna etiķa
½ citrona sulas
200 g krēmsiera Philadelphia
1 ēd. k. sasmalcinātu lociņu
6 paipalu olas
6 zariņi diļļu dekoram
Sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
Bļodiņā sajauc sāli un cukuru, iezied ar maisījumu lasi un novieto slēgtā traukā ledusskapī uz 24 stundām. Iesālīto laša fileju sagriez mazos kubiņos, liec bļodā, pievieno estragonu, sinepes, citrona sulu, sāli, piparus, sasmalcinātas dilles un pētersīļus un liec uz 30 minūtēm nostāvēties. Kad laiks pagājis, ņem apaļas formiņas un iepildi sasmalcināto lasi, pieplacinot pie pamatnes.
Gatavo salsu: avokado un čili piparu sasmalcini, pievieno olīveļļu, baltvīna etiķi, citrona sulu, sāli, piparus. Sajauc un pildi uz saplacinātā laša, cieši izlīdzini. Gatavo krēmsiera kārtu: sakul krēmsieru ar sasmalcinātiem lociņiem, sāli, pipariem, kārto uz avokado kārtas, izlīdzini un novieto ledusskapī uz stundiņu.
Novāri paipalu olasa viegli mīkstas (3 minūtes), nomizo un dekorē tartaru, papildinot ar dillēm.
Foto: publicitātes
TOP Komentāri