Kur doties ar bērniem šovasar?

Vasaras brīvlaiks ir liels prieks bērniem, bet ava veida izaicinājums vecākiem. Jādomā gan par to, kā nodarbināt savu bērnu trīs mēnešus, gan arī par to, kur doties kopīgos izbraucienos. Lai kopīgi pavadītais laiks būtu neaizmirstams un tajā pašā laikā arī vērtīgs un izglītojošs, STEaMup komanda ir apkopojusi interesantus apskates objektus un vietas, ko noteikti vērts apmeklēt.

Meklē izeju un pildi āķīgus uzdevumus Mežvidu labirintā

Asināt prātu var dažādos veidos. Arī meklējot izeju no labirinta. Dodoties uz Mežvidu labirintu kopā ar draugiem vai ģimeni, varēsiet izaicināt viens otru, meklējot izeju 3300 kvadrātmetru lielā labirintā. Lai padarītu apmeklējumu interesantāku, var izvēlēties arī kādu no tematiskajiem līkločiem, piemēram, dabaszinību vai matemātikas. Tādā gadījumā pie ieejas saņemsi uzdevumus, kuru atbildes kopā veidos kādas lielākas mīklas atrisinājumu.

Latvijas savvaļā mītošie dzīvnieki Līgatnes dabas takās

Latvijas dabas skaistums ietver ne tikai vasarā ziedošās un zaļās pļavas, zilgojošās ūdenstilpnes, bet arī dzīvniekus, kas raduši patvērumu mūsu mežu un lauku plašumos. Dodoties sēņot, šos dzīvniekus ne vienmēr var sastapt savvaļā. Taču Līgatnes dabas takās ikvienam būs iespēja uzzināt vairāk par to, kādi dzīvnieki sastopami Latvijā. Kopumā takās var redzēt 18 dzīvniekus, tajā skaitā arī brūno lāci un staltbriedi, kas ir viens no lielākajiem Latvijā mītošajiem dzīvniekiem. Tāpat teritorijā iekārtotas arī sajūtu stacijas, kur ikviens var pārbaudīt savas maņas – tausti, redzi, dzirdi un ožu.

Bagātīgs piedzīvojums pēdām Valguma pasaules Baskāju takā

Noteikti jau būs dzirdēts, ka staigāšana ar basām kājām norūda un stiprina organisma aizsargspējas, liek asinīm riņķot straujāk, stiprina kāju muskuļus, saites un locītavas, normalizē asinsspiedienu un mazina galvas sāpes. Staigājot ar basām kājām pa dažādām dabiskām virsmām Baskāju takā – oļiem, laukakmeņiem, sūnām, čiekuriem, jūrmalas smiltīm, Ķemeru dziednieciskajām dūņām, niedrēm un mālu, var manāmi uzlabot savu pašsajūtu. Došanās pa šo taku ne tikai ļaus pārbaudīt, kādu ietekmi uz mūsu ķermeni atstāj šāda masāža, bet arī būs kārtīgs izaicinājums, ko pavadīs smiekli, spiedzieni, kliedzieni un izsaucieni. Ņemot vērā, ka ikdienā visi lielākoties staigājam apavos, tad pastaiga pa dažādām virsmām var būt nopietns pārbaudījums.

Izzinošas aktivitātes Laumu dabas parkā

Latvijas daba apbur ikvienu, kurš atrod mirkli izrauties no pilsētas burzmas. Laumu dabas parks ir vieta, kur katrs kļūs par vienu laimīgu dienu bagātāks, piedaloties izzinošās aktivitātēs vai baudot mieru dabā. Dodoties pastaigā pa Laumu dabas parku, ikviens varēs nostiprināt savas bioloģijas un dabaszinātņu zināšanas – aplūkojot lielu bišu saimi, Latvijā mītošos putnus, to spalvas un spārnu fantastisko uzbūvi, putnu olu, knābju un kāju dažādību, dzīvniekus, kā arī augus. Lai piedzīvojums būtu vēl aizraujošāks, vasaras siltajās dienās apmeklētājiem ir iespēja ietērpties speciālos aizsargtērpos un pieredzējuša bitenieka vadībā iepazīties ar īstas bišu saimes dzīvi un darbošanos, kā arī kļūt par krustmāti vai krusttēvu tikko dzimušai bitītei.

Pastaiga dinozauru ērā

Dinozauri vienmēr bijuši interesants temats, ko izmantot filmās un izzināt mācību stundās. Tā kā šie radījumi izmira pirms vairāk nekā 60 miljoniem gadu, tad visa informācija par tiem iegūta no fosilijām. Taču tepat Latvijā ir iespējams doties pastaigā starp dinozauriem – apmeklējot izklaides parku “Avārijas brigāde”. Tajā iespējams doties kilometru garā pastaigā un iepazīt tādus dinozaurus kā brontozaurs vai tiranozaurs. Papildus tam parkā atrodamas arī citas atrakcijas, kas noteikti radīs sajūsmu bērnos un pieaugušajos.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar