Klasika, ko nedrīkst aizmirst – divas gardas rasola receptes

Tuvojoties gada sirsnīgākajiem svētkiem – Ziemassvētkiem, ģimenēs visā Latvijā arvien biežāk galdā tiek celti tradicionāli ēdieni, kuru receptes nodotas no paaudzes paaudzē. Viens no neatņemamiem svētku galda favorītiem ir rasols – salāti, kas simbolizē māju sajūtu, kopā būšanu un svētku garšu, apvienojot klasiskas sastāvdaļas un pārbaudītas vērtības. Kā noskaidrots zīmola “Spilva” un pētījumu aģentūras “Norstat” veiktajā pētījumā* par Latvijas iedzīvotāju paradumiem majonēzes izvēlē, gandrīz septiņi no desmit jeb 68 % Latvijas iedzīvotāju priekšroku dod klasiskajai Provansas vai rasola majonēzei. Tieši tāpēc zīmols ir sagatavojis divas gardas rasola receptes, kas ideāli iederēsies uz ikviena Ziemassvētku galda, arī vegānā uztura piekritējiem!

Receptes svētku galdam

 “Spilva” aicina iedvesmoties no Ziemassvētkiem piemērotām rasola receptēm, kur majonēze ir leģendāra sastāvdaļa, kas sniedz visiem pazīstamo garšu.  

Vegāniskais rasols

Nepieciešamās sastāvdaļas salātiem:

3 “Spilva” marinētie gurķi

1 garais svaigais gurķis

“Spilva” 4 sezonu majonēze

1 ēdamkarotes etiķa

2 – 3 ēdamkarotes ūdens

2 sīki sakapāti sīpoli

1 ēdamkarotes “Spilva” mārrutku

Malti pipari (pēc garšas)

Šķipsniņa cukurs

6 lieli vārīti kartupeļi

3 – 4 vārīti burkāni

“Spilva” konservēti zaļie zirnīši

Nepieciešamās sastāvdaļas mērcei:

1 ēdamkarotes eļļas

Citrona sula no viena citrona

Smalki sagrieztas dilles

2 – 3 saspiestas ķiploku daiviņas

1 – 2 tējkarotes “Spilva” klasiskās sinepes

Sāls (pēc garšas)

Pagatavošana: 

Mērce: visas sastāvdaļas samaisa atsevišķā traukā un uz brīdi ievieto ledusskapī, lai garšas apvienojas. 

Rasols: Novārītos sakņaugus, marinētos gurķus un citus svaigos dārzeņus sagriež mazos kubiņos, sīpolu smalki sakapā. Visas sastāvdaļas liek kopā palielā bļodā, pievieno marinētos dārzeņus un rūpīgi apmaisa. Pielej mērci, visu kārtīgi vēlreiz iemaisot, līdz salātu masa ir viendabīga. 

Gardais svētku rasols

Nepieciešamās sastāvdaļas salātiem:

1 burciņa “Spilva” konservētu zaļo zirnīšu

500 g labas doktora desas

6 ar visu mizu novārīti kartupeļi

3 ar visu mizu novārīti burkāni

4 cieti vārītas olas

150 ml vismaz 20% skābā krējuma

150 ml “Spilva” rasola majonēzes

Sāls, sinepes, melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana: 

Nomizo un sagriež mazos vienādos kubiņos kartupeļus un burkānus. Sagriež arī gurķus, doktora desu un olas. Visu liek vienā lielā bļodā, pievieno notecinātus konservētus “Spilva” zirnīšus. Mazākā bļodā sajauc mērci no krējuma, majonēzes, pēc garšas pievienojot ~ 1 ēdamkaroti sinepju, sāli un svaigi maltus melnos piparus. Mērci lej pāri lielās bļodas saturam un visu sajauc kārtīgi kopā. Pirms pasniedz galdā, ļauj garšām savilkties vismaz 30 minūtes.

*Pētījumu kompānijas “Norstat Latvija” un zīmola “Spilva” martā kopīgi īstenotajā sabiedrības aptaujā piedalījās 1005 iedzīvotāji no visas Latvijas.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar