Jānis Stībelis gatavo vistas un cūkgaļas iesmiņus ar pitas maizi un dārzeņiem

Izmērcēti iesmiņi? Vista kopā ar cūku? Gurķi ar visu mizu? Raidījuma “Vakariņas pa lēto” kārtējās epizodes recepte ir tikpat rotaļīga un raiba kā jūlija galvenais notikums – XIII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki! Rimi Gardēžu virtuvē pie šefpavāra Normunda Baranovska ciemojas mūziķis Jānis Stībelis, kuram ne dalība Dziesmu svētkos, ne ēdiena gatavošana nav sveša. Šajā reizē top vistas un cūkgaļas vienkāršie un izdevīgie iesmiņi ar pitas maizi un dārzeņiem. 

Vistas un cūkgaļas iesmiņi ar pitas maizi un dārzeņiem

4 personām

Pagatavošanas laiks: 45 minūtes

Izmaksas kopā: 12,02 eiro

Izmaksas par vienu porciju: 3 eiro (vai lētāk, ja dārzeņi izaudzēti pašu dobēs)

Sastāvdaļas

500 g atkaulotu cāļu šķiņķu bez ādas Rimi

320 g atkaulotas cūkgaļas krūtiņas šķēlēs Rimi

iecienītās garšvielas;

4 pitas maizes; 

400 g grieķu jogurta, bez piedevām Rimi

1 garais gurķis;

3–4 tomāti; 

1 sarkanais sīpols;

eļļa;

1 citrons;

2 ķiploka daiviņas; 

1/4 kāpostgalvas.

Pagatavošana

Uz dēlīša izliec vistas šķiņķīšus, pārklāj ar pārtikas plēvi un maigi izklapē. Noņem plēvi, uzkaisi iecienītākās garšvielas un sāli. Pa virsu izklapētajai vistas gaļai vienu pie otras liec bekona šķēlītes. Tad kārtojumu vertikāli sagriez platās strēmelēs un saliec tās vienu uz otras.

Četrus koka iesmiņus iepriekš izmērcē ūdenī. Ik pa dažiem centimetriem izdur tos cauri visām gaļas kārtām un visu konstrukciju liec karstā gaisa friterī: cep 10 minūtes 180 grādos, pēc tam vēl 15 minūtes 200 grādos. Kad gaļa gatava, sagriez to četrās daļās, griežot starp iesmiem paralēli tiem.

Pagatavo salātus. Tomātus un gurķus sagriez vidēji lielos gabalos un liec bļodā. Pievieno smalkās strēmelēs sagrieztus kāpostus un sakapātus sīpolus, sāli, piparus, nedaudz eļļas un citrona sulas. Visu samaisi.

Pagatavo mērci, samaisot jogurtu ar rīvētu ķiploku un sāli. 

Uz pannas nedaudz uzsildi pitas maizi.

Liec to uz šķīvja, virsū kārtos salātus, gaļas iesmiņu un jogurta mērci.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar