Humuss ar zemesriekstu garšu
Nereti pārnākot mājās pēc ikdienas darbiem mums trūkst iedvesmas veltīt daudz laika vakariņām. Ko pagatavot, ja vēlies paēst garšīgi, veselīgi un ātri? “Dažkārt cilvēki vispār mājās negatavo, aizbildinoties ar laika trūkumu. Taču kvalitatīvas vakariņas var pagatavot vien 15 minūtēs, piemēram, cepeškrāsnī uzcept mencas fileju, sagriezt dārzeņus un uzvārīt pērļu grūbas. Neticēsiet – tas aizņems vien 15–20 minūtes,” stāsta Rimi veselīgas ēšanas eksperte Olga Ļubina.
“Lai pagatavotu ātras vakariņas, noteikti iesaku glabāt mājās tādus produktus kā svaigus vai saldētus dārzeņus. Tos ātri var pagatavot salātos vai apcept kopā ar olu, zivīm vai gaļas gabaliņiem,” rekomendē sertificēta uztura speciāliste. Toties, ja negribas ne cept, ne vārīt, Olga Ļubina iesaka ledusskapī turēt tunci savā sulā un konservētus turku zirņus vai pupiņas. “Pievienojiet šiem produktiem svaigus dārzeņus, zaļumus un šķēli graudu maizes, mazliet eļļas dārzeņiem, un ātras, bet ļoti gardas vakariņas ir gatavas!” stāsta veselīgas ēšanas eksperte.
Humuss ar zemesriekstu garšu recepti iesaka arī Rimi Gardēdis un šefpavārs Normunds Baranovskis.
Humuss ar zemesriekstu garšu
Pagatavošanas ilgums: 20 minūtes, 4 personām
Stastāvdaļas
Humusam:
2 paciņas I Love Eco turku zirņu
2 ēd. k. I Love Eco zemesriekstu sviesta
2 ķiploka daivas
1–3 ēd. k. citrona sulas
50 ml vīnogu kauliņu eļļas
Sāls pēc garšas
Svaigi malti pipari pēc garšas
Čipsiem:
6 pilngraudu tortiljas
15 ml vīnogu kauliņu eļļas
Pagatavošana
Humusa pagatavošanai visas sastāvdaļas, izņemot citrona sulu, liec virtuves kombainā un mal, līdz izveidojas vienmērīga, krēmīga masa. Ja vēlies, humusu vari izspiest caur sietu. Kad masa gatava, pievieno citrona sulu pēc garšas. Liec traukā un dekorē ar garšvielām. Sagriez tortiljas mazākos trijstūros un sajauc ar eļļu. Apcep cepeškrāsnī 180 grādos, līdz tās ir zeltainas un kraukšķīgas.
Foto: publicitātes
TOP Komentāri