Hosams Abu Meri gatavo liellopa gaļas strēmelītes sojas mērcē
Vai veselības ministrs pats ikdienā gatavo? Vai arī ministrs mēdz nedaudz “pagrēkot”, baudot kādu ne tik veselīgu našķi? Par savu darbu, ikdienas paradumiem un attieksmi pret veselīgu uzturu raidījumā Vakariņas pa lēto stāsta ārsts un veselības ministrs Hosams Abu Meri. Kopā ar šefpavāru Normundu Baranovski viņš gatavo ātru un gardu liellopu gaļas ēdienu, kura izmaksas vienai personai nepārsniedz divus eiro.
Liellopa gaļas strēmelītes sojas mērcē
4 personām
Pagatavošanas laiks: 30 minūtes
Izmaksas četrām personām: 7,80 eiro
Izmaksas par vienu porciju: 1,95 eiro
Sastāvdaļas
300 g liellopu gaļas lāpstiņas, Rimi;
1 gab. sarkanā sīpola;
1 gab. burkāna;
1 gab. paprikas;
50 g loku;
2 ēdamkarotes tumšās sojas, Rimi;
1 ēdamkarote kukurūzas cietes;
1/2 citrona;
Sāls;
Olīveļļa
Mērcei:
1 ēdamkarote cukura, Rimi;
2 ēdamkarotes kukurūzas cietes;
200 ml plūmju nektāra, Rimi;
1/2 tk. čili pārslu;
1/2 citrona;
2 daivas ķiploka;
4 cm ingvera saknes
Pasniegšanai:
300 g kuskusa, Rimi Planet;
1 gab. buljona kubiņš ar dārzeņiem, Rimi;
400 ml ūdens
Pagatavošana
Sāc ar dārzeņu sagatavošanu – burkānu, papriku un sīpolu sagriez strēmelēs, bet lokus sagriez gabalos tā, lai tie būtu līdzīga garuma kā pārējie dārzeņi. Uzbriedini kuskusu: uzvāri 400 ml ūdens, pievieno buljona kubiņu un maisi, līdz tas izšķīst. Kuskusa graudus liec katlā un pārlej ar aptuveni ceturtdaļu buljona, samaisi, uzliec vāku un atstāj uz dažām minūtēm. Atkārto šo procesu trīs līdz četras reizes, līdz viss buljons izmantots un kuskuss uzbriedis.
Pēc tam liellopa gaļu sagriez plānās šķēlēs. Pievieno sojas mērci, sāli, vienu ēdamkaroti kukurūzas cietes un apmaisi. Tad nelielā katliņā liec mērces sastāvdaļas – kukurūzas cieti, plūmju sulu, čili pārslas un nedaudz citrona sulas. Klāt pierīvē ķiploku un ingvera sakni. To visu liec uz mazas uguns sildīties līdz mērce nedaudz sabiezē.
Uzkarsē pannu, pievieno eļļu un apcep liellopu. Kad gaļa gatava, to ieliec traukā un uz mirkli noliec malā. Tajā pašā pannā apcep dārzeņus – sākot ar burkānu, pēc tam pievienojot pārējos. Kad dārzeņi apcepti, pievieno gaļu, mērci, nedaudz ūdeni un mirkli pasautē. Visu pasniedz ar uzbriedināto kuskusu.
Foto: publicitātes

TOP Komentāri