Grupa “Tepat” ar jauno singlu plēšas uz visām debespusēm

Pēc debijas minialbuma “Saldāks Par Vīnu”, kurš klausītājiem tika prezentēts vasaras sākumā, grupa “Tepat” 3. oktobrī izlaidusi jauno singlu “Debespuses”, atšķirot jaunu lappusi un atklājot savā mūzikā arī roķīgu skanējumu. 

Madara Dzene, grupas soliste, atklāj, ka singla “Debespuses” galvenā tēma ir cilvēku savstarpējās attiecības. “Mūsu ceļi gan dažreiz izvēršas nedaudz bedraināki nekā gribētos. Ja ir daudz jautājumu, taču netiek sagaidītas atbildes, tad ātrāk vai vēlāk tas noved pie padošanās. Dažreiz pat vienkāršs paldies veido gan atbalsta, gan novērtējuma sajūtu, kas tomēr ikvienam ir svarīgi,” stāsta jaunā mūziķe.

Iepriekšējos grupas darbos spilgti bija dzirdams saksofons, kuru grupā spēlē Enriko Korvisons, taču dziesmas “Debespuses” ietvaros viņš darbojies kā producents: “Patiesībā šī darba tapšana atzīmē pirmo reizi, kad daži no grupas “Tepat” dalībniekiem ir veidojuši kādu ierakstu kopā. Dziesma tapa akadēmijas uzdevuma ietvaros un pēc tam nolikām to mūsu krātuvē, taču radošajā nometnē to izņēmām no plaukta un iedzīvinājām jaunās skaņās. Pēc EP “Saldāks par vīnu” izdošanas sapratām, ka nevaram sevi ielikt vienā kastē ar vienu nosacītu žanru, jo katram no mums ir atšķirīgi virzieni, kas ir tuvāki sirdij. Tas spēj būt izaicinoši, tomēr vienlaikus radošo procesu padara interesantu, un klausītājiem katru reizi ir iespējams jauns pārsteigums.” 

Apvienība nolēmusi caur savu mūziku dot platformu izpausties jaunajiem Latvijas māksliniekiem, katru savas dziesmas vai albuma vāku uzticot brīvā stilā izveidot dažādiem vizuālās jomas lietpratējiem. Jaunā singla vizuālo noformējumu kā gleznu izveidojusi Lība Klinta Jermoļenko, kura dziesmas tēlā uzreiz saskatījusi kustību un spilgtas krāsas, ierakstā pieminētās debespuses interpretējot kā dabu mums visapkārt. Arī iepriekšējā albuma “Saldāks Par Vīnu” vāka orģināls ir glezna, kuras autors ir mākslinieks Hugo Pētersons.

Jaunā dziesma “Debespuses” no 3. oktobra pieejama visās straumēšanas platformās. Grupa “Tepat” sākusi darboties pagājušā gada nogalē, apvienojoties sešiem džeza mūziķiem – Madarai Dzenei (vokāls), Eduardam Barisam (ģitāra), Matīsam Baronam (taustiņinstrumenti), Enriko Korvisonam (pūšaminstrumenti), Krišjānim Laizānam (bass) un Andrim Žabrim (sitaminstrumenti). Apvienības pamatā ir savstarpēja uzticēšanās caur dažādiem muzikāliem eksperimentiem. Tuvākais grupas “Tepat” koncerts gaidāms 5. oktobrī “Tallinas Pagalmā”.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar