Grilēti saldie kartupeļi

Lai gan vairums grilētāju vēl aizvien dod priekšroku tradicionālajam šašlikam, mūsdienās pieejamās grilētu ēdienu variācijas ir teju bezgalīgas. Grilēt var gandrīz jebko:  dārzeņus, maizi, augļus, pat zefīru, ogas un jūras. Līgo svētkos blakus jau tradicionālajam pašu sietajam ķimeņu sieram un alum iesakām nogaršot ko netradicionālāku. Rimi Gardēži Normunds BaranovskisSigne Meirāne un Liene Zemīte iesaka trīs receptes Līgo svētku grilam, kuras neatstās vienaldzīgas nevienas garšu kārpiņas.

“Kā zināms, kartupelis ir viens no latviešu iecienītākajiem ēdieniem, tādēļ esmu sagatavojusi saldā kartupeļa recepti, kura būs lielisks papildinājums jūsu Līgo svētku galdam. Tas lieliski saderēs ar grilētu vistas fileju vai jebkuru citu maigu, liesu gaļu. Ar mīlestību gatavotu grilētu gardumu garšas un smaržas buķete jūsu svētku galdu rotās ne sliktāk kā viskrāšņākā jāņuzāle!” sola Liene Zemīte.

Grilēti saldie kartupeļi (50 min / 1 pers.)

Nepieciešams:
1 saldais kartupelis;
sāls, pipari;
nedaudz sasmalcināta rozmarīna;
2 ēd. k. olīveļļas;
2 ēd.k. siera Gorgonzola;
8 valrieksti;
2 saujas rukolas;
dīgsti dekoram.

Pagatavošana:
Saldo kartupeli nomizo, sagriez plānās šķēlēs, apslaki ar eļļu, pārkaisi sāli, piparus, sasmalcinātu rozmarīnu un liec uz pusstundu ledusskapī. Grilē uz sakarsēta grila no abām pusēm, kamēr tas gatavs. Kārto uz šķīvja, vispirms liekot rukolu, tad grilēto saldo kartupeli. Kamēr tas karsts, uzliec sieru, lai tas nedaudz pakūst, pārkaisi valriekstus un dīgstus. Pasniedz karstu.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar