Gardi filo mīklas groziņi– četras receptes uzkodām

Filo mīklas groziņi ir lieliska izvēle vieglām un gardām uzkodām – kraukšķīgi, vienkārši pagatavojami un lieliski piemēroti dažādiem pildījumiem, sākot no sāļiem līdz pat saldiem. Tuvojoties Ziemassvētkiem, “Maxima” kopā ar šefpavāru Lauri Aleksejevu ir sagatavojusi receptes, kas ļaus radīt gardu un elegantu uzkodu plati. Šīs receptes būs lielisks papildinājums gan trešās Adventes galdam, gan Ziemassvētku svinībām.

Filo mīklas groziņi

Sastāvdaļas:

6 filo mīklas loksnes 

200 g sviests 

Pagatavošanas gaita:

  1. Izkausē sviestu;
  2. Filo mīklu atkausē pēc instrukcijas, sadala to loksnēs un veido trīs kārtu mīklu – pirms katras kārtas visu mīklas plāksni ieziežot ar kausētu sviestu;
  3. Sagriež mīklu 4 vienādos kvadrātos; 
  4. Mīklu kārto ietaukotās neliela izmēra kafijas krūzēs vai mafinu pannā;
  5. Groziņus cep cepeškrāsnī 8 minūtes 180 grādos līdz tie ir zeltaini brūni un kraukšķīgi.

Groziņš ar pīļu aknu pasēti, krēmsiera musu un datelēm

Sastāvdaļas:

100 g “Well Done Premium” pīļu aknu pastēte 

100 g krēmsiers 

“Well Done Premium” ar svaigo sieru pildītas dateles dekorēšanai

Pagatavošanas gaita

  1. Saputo pastēti ar krēmsieru līdz viendabīgai masai;
  2. Pilda masu groziņā un dekorē ar svaigo sieru pildītām datelēm.

Groziņš ar krēmsiera, kaperu musu un patisonu

Sastāvdaļas

200 g krēmsiers

50 g kaperi 

“Well done Premium” ar svaigo sieru pildīti patisoni dekorēšanai

Pagatavošanas gaita

  1. Krēmsieru saputo ar sakapātiem kaperiem līdz viendabīgai masai;
  2. Gatavo masu pilda groziņos un dekorē ar svaigu sieru pildītiem patisoniem.

Groziņš ar krēmsiera, saulē kaltētu tomātu musu, jamon šķiņķi un vīģi

Sastāvdaļas:

200 g pikantais krēmsiers 

50 g “Well Done Premium” saulē kaltēti tomāti saulespuķu eļļā

100 g “Well Done Premium” vītināts cūkgaļas šķiņķis 

“Well Done Premium” ar svaigo sieru pildītas vīģes dekorēšanai

Pagatavošanas gaita:

  1. Pikanto krēmsieru saputo ar sakapātiem saulē kaltētiem tomātiem saulespuķu eļļā;
  2. Pilda groziņā un dekorē ar plānām vītinātas gaļas šķēlēm un ar svaigo sieru pildītām  vīģēm.

Groziņš ar sēņu ragū un rīvētu čedaras sieru

Sastāvdaļas

100 g šampinjoni

100 g krēmsiers

½ sīpola

50 g sviests 

50 g “Well Done Premium” čedaras siers

sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošanas gaita:

  1. Šampinjonus apcep sviestā ar sīpoliem, pievieno sāli, piparus un karoti krēmsiera; 
  2. Sautē 5 minūtes;
  3. Pilda groziņā un pasniedzot uzrīvē čedaras sieru. 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar