Ernesta Zēbolda virtuves triks – zivju pirkstiņi
Mācēt pārsteigt un taisīt elpu aizraujošus trikus ir svarīgi ne vien sportā, bet arī virtuvē! BMX frīstaila riteņbraucējs Ernests Zēbolds kopā ar Rimi šefpavāru Normundu Baranovski savam trenerim Aivaram Šneideram gatavo ēdienu, ko biežāk esam paraduši redzēt ātrās ēdināšanas repertuārā, nevis kārtīgā mājas virtuvē, – zivju pirkstiņus.
Paštaisīti zivju pirkstiņi
2 cilvēkiem
Gatavošanas laiks: 35 minūtes
Izmaksas kopā: 3,76 eiro
Cena par porciju: 1,88 eiro
Nepieciešams:
150 g mintaja filejas (vai citas baltās zivs filejas pēc izvēles);
200 g kartupeļu;
1 ola Rimi Smart;
2 ēdamk. rīvmaizes Rimi;
1 citrons;
2 g čili pārslu;
2 ķiploka daiviņas;
3 ēdamk. majonēzes Rimi;
sāls, pipari pēc garšas;
eļļa cepšanai.
Salātiem:
trešdaļa svaiga gurķa Rimi;
1 tomāts;
puse ābola;
puse neliela svaiga kāposta.
Pagatavošana
Nomizo un vāri kartupeļus sālsūdenī līdz mīksti. Noskalo un nosusini zivs fileju un liec to vārīties. Bļodā saspaidi vārītos kartupeļus ar dakšiņu un pievieno novārīto zivi. Pievieno olu baltumu un 3 tējkarotes rīvmaizes. Samaisi masu, līdz tā kļūst viendabīga un viegli formējama. No masas veido nelielus pirkstiņa formas gabaliņus.
Atsevišķā bļodiņā sakuļ olu dzeltenumu. Uz šķīvja ber atlikušo rīvmaizi. Katra zivju pirkstiņa gabaliņu vispirms apviļā sakultajā olā, tad rīvmaizē, lai izveidojas vienmērīgs panējums. Uzkarsē eļļu pannā uz vidējas uguns un cep zivju pirkstiņus apmēram 3–4 minūtes no katras puses, līdz tie kļūst zeltaini brūni un kraukšķīgi.
Nelielā bļodiņā sajauc majonēzi, saspiestu ķiploku, čili pārslas un nelielu daudzumu citrona sulas.
Samaisi, līdz mērce kļūst viendabīga.
Smalki sagriez gurķi, tomātu, ābolu un kāpostu. Pievieno nedaudz citrona sulas, eļļu un garšvielas pēc garšas. Samaisi un ļauj salātiem nedaudz ievilkties.
Zivju pirkstiņus kārto uz šķīvja un pasniedz kopā ar ķiploku-čili mērci un svaigiem salātiem.
Foto: publicitātes
TOP Komentāri