“Eņģeļi pār Latviju” mielojas ar krēmīgo polentu un sēņu ragū

Kas dara lielus darbus, tas skaisti svin svētkus! “Eņģeļi pār Latviju stāsti” vadītāja Kristīne Garklāva un Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa Ziemassvētku gaidās viesojas pie Rimi Gardēža, šefpavāra Normunda Baranovska un gatavo krēmīgo polentu ar sēņu ragū “Eņģeļi pār Latviju” koncerta vadītājam Kristapam Rasimam.

Krēmīgā polenta ar sēņu ragū

4 cilvēkiem

Gatavošanas laiks: 40 min

Izmaksas kopā: 5,61 eiro

Cena par porciju: 1,40 eiro

Nepieciešams:

500 ml piena Rimi

1 dārzeņu buljona kubiņš Rimi

150 g kukurūzas putraimu; 

70 g sviesta Rimi Smart

40 g rīvēta cietā siera Rimi

400 g sēņu; 

2 ķiploka daiviņas; 

1 burkāns; 

2 selerijas kāti; 

2 ēdamk. gaišās sojas mērces Rimi

sauja zaļumu; 

sāls, pipari pēc garšas.

Pagatavošana

Sagatavo buljonu izmantojot ūdeni un buljona kubiņu. Dziļā pannā vai katlā izkausē 20g sviesta un pievieno kukurūzas putraimus, nedaudz pakarsē un pievieno buljonu, pēc tam pienu. Atstāj vārīties uz lēnas uguns apmēram 10 min. Pēc tam pievieno 20g sviestu, sieru un apmaisi visu.

Tikmēr smalki sagriez burkānu un 2 selerijas kātus, sēnes griez lielākos gabalos. Uzkarsē pannu, pievieno 20g sviestu un apcep ķiplokus, burkānus un seleriju. Pēc tam pievieno sēnes un apcep. 

Sēņu ragu pievieno atlikušo sviestu, sakapātus pētersīļus, sojas mērci un nedaudz iepriekš sagatavoto buljonu.  Pasniedz uz šķīvja liekot polentu un pa virsu liec sēņu ragū.  

Foto:publicitātes

TOP Komentāri

avatar