Emilija Bērziņa gatavo voku medus un sojas mērcē

Dziedātāja Emilija Bērziņa mūzikā iet savu ceļu – viņa ir spilgta, radoša un oriģināla. Tāds ir arī viņas gatavotais ēdiens: kopā ar Rimi šefpavāru Normundu Baranovski top maltas cūkgaļas voks medus un sojas mērcē.

Maltas cūkgaļas voks medus un sojas mērcē

4 cilvēkiem

Gatavošanas laiks: 50 minūtes

Izmaksas kopā: 5,60 eiro

Cena par porciju: 1,40 eiro

Nepieciešams:

400 g maltas cūkgaļas Rimi

1 burkāns; 

2 selerijas kāti; 

2 ķiploka daiviņas; 

puse sīpola; 

puse ābola; 

300 g basmati rīsu Rimi Planet

2 ēdamk. gaišās sojas mērces; 

1 ēdamk. medus; 

20 g zaļo lociņu; 

1 tējk. citrona sulas; 

sāls un pipari pēc garšas. 

Pagatavošana

Uzvāri ūdeni un pievieno buljona kubiņu, kas nodrošinās papildu garšu. Vāri tajā rīsus, līdz tie ir mīksti. 

Sagriez dārzeņus. Uzkarsē pannu uz vidējas uguns un lej tajā eļļu. Liec pannā sīpolus, ķiplokus un sagrieztu burkānu, pārkaisi ar sagrieztu seleriju un ābolu. Cep, līdz dārzeņi ir mīksti. 

Pievieno cūkgaļu un apcep. Kad gaļa ir gatava, pievieno sojas mērci un medu, lai iegūtu bagātīgu garšu. Pieber zaļos lociņus un pielej citrona sulu, lai piešķirtu ēdienam svaigumu. Sautē visu kopā vēl dažas minūtes, lai garšas saplūst.

Pasniedz rīsus atsevišķi šķīvī, blakus tiem liec karstu mērci. 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar