Eleport uzstādīs 10 jaunas elektroauto uzlādes stacijas

Līdz gada vidum elektroauto uzlādes tīklā Eleport gaidāms ievērojams paplašinājums – desmit jaunas uzlādes stacijas ar kopumā 20 pieslēgvietām būs Rīgā, Ķegumā, Siguldā un Salacgrīvā.

“Aizvadītajā gadā uzstādījām 11 jaunas uzlādes stacijas Rīgā un Jūrmalā, tostarp arī līdz šim lielāko uzlādes laukumu Eleport tīklā Baltijā un Polijā tirdzniecības centra Domina Shopping daudzstāvu stāvvietā. Tas bija lielisks atspēriens Eleport darbībai Latvijā, bet šogad mēs plānojam ievērojami palielināt uzstādīto staciju skaitu un paplašināt Eleport tīklu arī citviet Latvijā, lai elektroauto infrastruktūra būtu ērta un pieejama autobraucējiem un gatava transporta nozares elektrifikācijai,” norāda Kārlis Mendziņš, Eleport vadītājs Latvijā.

Rīgā, Vienības gatvē 95*, veikala “Rimi” teritorijā tiks uzstādīta 200 kW ultra ātrā uzlādes stacija ar 1250 km/h lielu uzlādes ātrumu jeb 100 km piecu minūšu laikā un 120 kW ātrā uzlādes stacija ar 750 km/h lielu uzlādes ātrumu, savukārt Tilta ielā 32, Sarkandaugavas veikala “Rimi” stāvvietā tiks uzstādīta 150 kW ultra ātrā uzlādes stacija. Tirdzniecības centra “Spice Home” stāvlaukumā pie Lielirbes ielas būs jauna 22 kW maiņstrāvas jeb lēnā uzlādes stacija, kas ir piemērotāka uzlādei iepirkšanās laikā.

Eleport paplašinās savu uzlādes tīklu arī reģionos. Tiks uzstādīta 150 kW ultra ātrā uzlādes stacija Ķeguma hidroelektrostacijas (HES)* tuvumā, 200 kW un 120 kW uzlādes stacijas Siguldā*, tirdzniecības centra “Šokolāde” stāvlaukumā, savukārt Salacgrīvā, pie atpūtas kompleksa “Kapteiņu osta”* tiks uzstādītas trīs jaunas uzlādes stacijas – 200 kW un 120 kW ātrās uzlādes stacijas un 22 kW maiņstrāvas stacija. Visas jaunās uzlādes stacijas Rīgā un reģionos tiks aprīkotas ar divām pieslēgvietām, kopumā nodrošinot 20 jaunas pieslēgvietas Latvijā.

Jaunās uzlādes stacijas būs publiski pieejamas visiem elektroauto lietotājiem. 200 kW stacijas būs aprīkota ar diviem Eiropas standarta CCS2 kabeļiem, 120 kW stacijas būs aprīkotas gan ar CCS2 kabeli, gan ar CHAdeMO kabeli, bet maiņstrāvas stacijas – ar Eiropas standarta Type 2 ligzdām.

Rīgā, t/c “Spice Home” stāvlaukumā un Siguldā, t/c “Šokolāde” stāvvietā jaunās uzlādes stacijas būs pieejamas lietošanai jau no februāra, savukārt pārējās stacijas ir plānots uzstādīt līdz šī gada vidum.

Savukārt šonedēļ darbību uzsāka pirmā Eleport 100 kW uzlādes stacija Siguldā, tirdzniecības centra “Raibais Suns” stāvlaukumā, kas vienlaicīgi nodrošinās uzlādi diviem elektroauto.

Eleport stacijās uzlādi var veikt gan reģistrēti klienti, izmantojot Eleport lietotni vai klienta karti, gan iepriekš nereģistrēti klienti, sekojot norādēm uz uzlādes stacijas un veicot priekšapmaksu uzlade.lv vai charge.eleport.com/lv mājaslapā.

*Norādītā jauda attiecas uz elektroauto, kas aprīkoti ar 800 V bateriju sistēmu. Elektroauto ar 400 V bateriju sistēmu šajās stacijās pieejamā jauda var atšķirties atkarībā no pieslēguma veida.

Attēls: publicitātes

TOP Komentāri

avatar