Dziedātāja Kato karamelizē rabarberus
Veca dziesma jaunās skaņās var izrādīties aizraujošs pārsteigums! To zina arī dziedātāja Kato, tāpēc ņem klasiku – rabarberu saišķi – un dodas pie Rimi Gardēža, šefpavāra Normunda Baranovska, lai trim bargiem ēdiena kritiķiem celtu galdā – nē, ne plātsmaizi, ne uzpūteni! – īpašu rabarberu desertu ar saldējumu.
Karamelizēti rabarberi ar griljāžas saldējumu
4 personām
Gatavošanas laiks: 30 minūtes
Izmaksas kopā: 5 eiro
Cena par porciju: 1,25 eiro
Nepieciešams:
500 g rabarberu;
350 g cukura Rimi Smart;
150 g miltu Rimi Smart;
40 g auzu pārslu Rimi Smart;
180 g sviesta Rimi Smart;
400 g vaniļas plombīra saldējuma.
Pagatavošana
Rabarberus nomazgā un nemizotus sagriez, lai saglabājas krāsa. Pannā izkausē 100 g cukura, līdz tas pārtop karamelē, pievieno 30 g sviesta un uzber sagrieztos rabarberus. Maisot karamelizē un pēc tam visu masu no pannas pārcel cepamajā traukā.
Bļodā liec 150 g sviesta, 150 g miltu un 150 g cukura, ar rokām samīci, veidojot drumstalas. Ar drumstalām pārkaisi karamelizētos rabarberus cepamajā traukā un ieliec cepeškrāsnī uz 20 minūtēm 180 grādu temperatūrā.
Uz pannas izkausē atlikušos 100 g cukura un staipīgajā masā ieber auzu pārslas. Maisot tās karamelizē, pēc tam pārliec uz cepamā papīra, kuru pārloki uz pusēm. Ar mīklas rulli izrullē cepamajā papīrā ielocītās karamelizētās auzu pārslas. Atstāj uz brīdi, lai atdziest un sacietē. Auzu pārslu griljāžu izņem no cepamā papīra un sadrupini. Iemaisi to saldējumā.
Vasarīgo desertu servē, lēzenās bļodās liekot karamelizētos rabarberus ar drumstalām. Virsū sēdini vienu vai vairākas saldējuma bumbiņas ar auzu griljāžu. Izbaudi!
Foto: publicitātes
TOP Komentāri